12 Οκτωβρίου 2011

Αντί να κόψουν τον κώλο στα τσογλάνια που κάνουν καταλήψεις και στους γονείς τους, τους "κόβει" λίγο τις εκδρομές!!!

Νέα επικαιροποιημένη εγκύκλιο απέστειλε η υφυπουργός Παιδείας Εύης Χριστοφιλοπούλου αναφορικά με τον τρόπο που θα αναπληρωθούν οι χαμένες ώρες διδασκαλίας στα σχολεία που είχαν ή εξακολουθούν να έχουν κατάληψη. Σύμφωνα με αυτήν, θα πρέπει μέσα στο τρέχον τρίμηνο ή τετράμηνο να έχουν αναπληρωθεί οι χαμένες ώρες με κάποιον από τους τρόπους που είχαν προταθεί.

Αναλυτικά, για να υπάρξουν περισσότερες ώρες διδασκαλίας σε σχολεία που είχαν καταληφθεί, προτείνεται περικοπή περιπάτων και εκδρομών, μείωση ημερών στις πολυήμερες εκδρομές, διδασκαλία τις υπόλοιπες ώρες μετά από σχολικές εορτές και σε περίπτωση που δεν καλύπτονται με αυτούς τους τρόπους, μαθήματα ακόμα και τα Σαββατοκύριακα.

Όσο για το τι πρέπει να καλυφθεί μέχρι τα Χριστούγεννα ή το πολύ το τέλος Ιανουαρίου; Όπως αναφέρεται, για κάθε μάθημα θα πρέπει να έχει καλυφθεί τουλάχιστον το 80% των χαμένων ωρών. Εάν τα παραπάνω δεν αρκούν, στην εγκύκλιο προτείνεται παράταση του διδακτικού έτους, μετά από σχετική εισήγηση και απόφαση του υπουργείου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με την ίδια εγκύκλιο η υφυπουργός Παιδείας προσπαθεί παράλληλα να κινητοποιήσει τις διευθύνσεις των σχολείων για να ενημερώνουν τις Αρχές επίσημα για τυχόν ζημιές που βρήκαν στα υπό κατάληψη σχολεία αλλά και να αναζητήσουν αποζημιώσεις για τις καταστροφές που συντελέστηκαν.

star.gr