31 Οκτωβρίου 2011

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από αύριο στα Τέμπη

Ξεκινούν από αύριο 1η Νοεμβρίου οι έλεγχοι βραχοπροστασίας καθώς και οι εργασίες καθαρισμού και συντήρησης στην Κοιλάδα των Τεμπών, με αποτέλεσμα να υπάρχουν διακοπές στην κυκλοφορία και η τροχαία να προτείνει εναλλακτικές διαδρομές για τους οδηγούς.

Οι έλεγχοι, όπως έχει ανακοινωθεί από την εταιρεία που έχει αναλάβει τις εργασίες, θα είναι εξαμηνιαίοι και η διάρκεια τους θα εξαρτάται κάθε φορά από την αξιολόγηση της κατάστασης που επικρατεί στην περιοχή.

Σύμφωνα με τους αρμόδιους, οι εργασίες θα έχουν ως αποτέλεσμα η κυκλοφορία στην κοιλάδα των Τεμπών είτε να απαγορεύεται σε συγκεκριμένες ημερομηνίες για κάποιες ώρες είτε να απαγορευτεί ολοκληρωτικά για 12 μέρες από τις 14 έως τις 25 Νοεμβρίου.

Η Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας, έχει ανακοινώσει εναλλακτικές διαδρομές που μπορούν να χρησιμοποιούν οι οδηγοί είτε από τα παράλια του νομού Λάρισας είτε μέσω Ελασσόνας.

Επίσης η Τροχαία Λάρισας φρόντισε και για την δημιουργία περιοχών στάθμευσης τις οποίες θα μπορούν να χρησιμοποιούν οι οδηγοί, κατά τις ημέρες που το κλείσιμο της κοιλάδας θα είναι παροδικό. Τα Ι.Χ που προέρχονται από την κατεύθυνση των Αθηνών θα μπορούν να σταθμεύουν στη Βιομηχανική Περιοχή Λάρισας ενώ τα ερχόμενα από την Θεσσαλονίκη στα διόδια Λεπτοκαρυάς και λίγο πριν τα διόδια Πυργετού.