19 Οκτωβρίου 2011

Η Εθνική Ελλάδος ξεπέρασε την Αργεντινή και την Πορτογαλία στην κατάταξη της ΦΙΦΑ!

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/0/03/Greece_national_football_team_(2010-11-17).jpg/330px-Greece_national_football_team_(2010-11-17).jpgΌπως αναμενόταν η Εθνική Ελλάδας βρίσκεται στην 8η θέση της παγκόσμιας κατάταξης ξεπερνώντας και την Αργεντινή του Λιονέλ Μέσι, όπως ανακοίνωσε η FIFA.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ανέβηκε τρεις θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη και ισοφάρισε την καλύτερη επίδοση που είχε ποτέ, καθώς το 2008 είχε βρεθεί για δύο μήνες στην ίδια θέση.

Μεταξύ των ομάδων που βρίσκονται κάτω από την Εθνική Ελλάδας είναι υπερδυνάμεις του ποδοσφαίρου όπως η Αργεντινή, η Γαλλία και η Ρωσία. Στην πρώτη τετράδα παρέμειναν Ισπανια, Ολλανδία, Γερμανία και Ουρουγουάη, ενώ εντυπωσιακή είναι η άνοδος της Ουαλίας που ξεπέρασε 45 θέσεις και βρέθηκε από την 90η θέση στην 45η.

Η σχετική ανακοίνωση της ΕΠΟ:

Στη 8η θέση βρίσκεται για τον μήνα Οκτώβριο η Ελλάδα στην παγκόσμια κατάταξη Εθνικών Ομάδων (FIFA Coca-Cola Ranking), σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση της Διεθνούς Συνομοσπονδίας, σημειώνοντας άνοδο τριών θέσεων σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Η θέση αυτή είναι η καλύτερη στην ιστορία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος και είχε ξανά κατακτηθεί το διάστημα Απριλίου-Ιουνίου 2008.

Οι πρώτες δέκα θέσεις:

1.Ισπανία
2.Ολλανδία
3. Γερμανία
4. Ουρουγουάη
5. Βραζιλία (+2)
6. Ιταλία
7. Αγγλία (+1)
8. Ελλάδα (+3)
-. Πορτογαλία (-3)
10. Αργεντινή
-. Δανία (+7)