06 Οκτωβρίου 2011

Πέθανε ο Στιβ Τζομπς

http://media.megatv.com/filesystem/images/20111003/engine/mega_LARGE_t_53761_1105004_type12250.jpgΜετά από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο στο πάγκρεας, ο 56χρονος πρώην γενικός διευθυντής της Apple Στιβ Τζομπς, άφησε την τελευταία του πνοή.

Το ΔΣ του ομίλου Apple εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι "με ιδιαίτερη θλίψη ανακοινώνουμε ότι ο Στιβ Τζομπς πέθανε σήμερα" και συνεχίζει: "Ο λαμπρός χαρακτήρας, το πάθος και η ενέργεια του Στιβ ήταν η πηγή των αναρίθμητων καινοτομιών που εμπλουτίζουν και βελτιώνουν τη ζωή όλων μας".

"Αναπαύσου εν ειρήνη Στιβ Τζομπς", έγραφε το μήνυμα του Μπαράκ Ομπάμα στο διαδικτυακό του προφίλ, την ώρα που τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γέμιζαν από μηνύματα θλίψης για τον θάνατό του. Είναι ενδεικτικό ότι λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση της θλιβερής είδησης, σχεδόν το 20% των μηνυμάτων που στάλθηκαν στο Twitter περιείχαν το όνομα Στιβ Τζομπς.

Στις 24 Αυγούστου ο εμπνευστής των υπολογιστών Macintosh, του iPod, του iPhone και του iPad είχε υποβάλλει την παραίτηση του από τη θέση του γενικού διευθυντή της Apple γιατί δεν ήταν σε θέση -όπως είχε πει- να ασκήσει τα καθήκοντά του εξ αιτίας προβλημάτων υγείας.