13 Οκτωβρίου 2011

Ατυχής παραλληλισμός απ' τον Χρύσανθο

http://www.skai.gr/files/temp/9F058E5E3ABF0AD49115347123724D8E.jpg
Η εμφάνιση του κ. Λαζαρίδη στην εκπομπή «Νέοι Φάκελοι» του ΣΚΑΪ, στενού, όπως λένε, συμβούλου του Προέδρου της ΝΔ σχολιάστηκε από πολλούς και από διάφορες οπτικές. Είναι εύλογο ότι όσοι από εμάς ανήκουμε στο κόμμα της ΝΔ έχουμε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη δημόσια παρουσία και τις τοποθετήσεις στελεχών που συνομιλούν στενά με τον Πρόεδρο και συμβάλλουν στη διαμόρφωση προγραμματικού λόγου. Αφού λοιπόν παρακολούθησα την εν λόγω συνέντευξη του κ. Λαζαρίδη έχω να επισημάνω, μεταξύ άλλων, τα εξής: 

1ον την παραδοχή από πλευράς του για την μη ύπαρξη αξιόμαχης ηγετικής ομάδας. Στο θέμα αυτό και ως προς τη δική του στάση αξίζει τα εύσημα για την ειλικρίνειά του. Η σκιά όμως πέφτει στον Πρόεδρο του κόμματος, ως τον μόνο υπεύθυνο για την στελέχωση του κόμματος και τον σχηματισμό ηγετικής ομάδας, ικανής να εμπνεύσει εμπιστοσύνη στους πολίτες στη σημερινή τραγική συγκυρία για τη χώρα.

2ον Στην προσπάθειά του να προσπεράσει τον σκόπελο της ερώτησης σχετικά με την απουσία στελεχών που πληρούν τις προϋποθέσεις να στελεχώσουν κρίσιμους κυβερνητικούς τομείς έκανε τον ατυχή παραλληλισμό με τον Εθνάρχη και ιδρυτή της ΝΔ Κ. Καραμανλή. Είπε, δηλαδή, ότι και τότε ο πολύς κόσμος δεν γνώριζε τα πρόσωπα με τα οποία κυβέρνησε ο Κ. Καραμανλής. 

Ατυχής παραλληλισμός, ατυχέστατος, που υποδηλώνει ότι δεν υπάρχει σωστή αντίληψη της πραγματικότητας. Γιατί ούτε η εποχή, ούτε τα πρόσωπα μπορούν να συγκριθούν και μάλιστα κατά τρόπο που να υπάρχει ταύτιση. Μπορεί οι περισσότεροι πολίτες να μην γνώριζαν (πράγμα που κι αυτό αμφισβητείται) τους κορυφαίους μετέπειτα Υπουργούς της κυβέρνησης Καραμανλή, είχαν όμως αμέριστη εμπιστοσύνη στον ίδιο τον Καραμανλή, όπως επιβεβαιώθηκε και από το ποσοστό που έλαβε στις εκλογές. Και όχι μόνον οι δεξιοί!   

Στρουμφίτα Στρουμφοπούλου