06 Οκτωβρίου 2011

Εδώ ο κόσμος καίγεται και ο Ψωμιάδης μοιράζει "υπερωρίες"

http://www.zoomnews.gr/wp-content/uploads/2010/01/psomiadis2.jpgΗ Ελλάδα βουλιάζει, μισθοί και συντάξεις κόβονται, δεν υπάρχει σπίτι χωρίς άνεργο, μαγαζιά και επιχειρήσεις κλείνουν, το φάσμα της απόλυτης φτώχειας και του κοινωνικού χάους είναι ορατό. Η Κυβέρνηση μένει στις διαπιστώσεις και κατά κοινή ομολογία δεν μπορεί ή δε θέλει καλύτερα να περικόψει τις σπατάλες του κράτους.

Μερικές φορές οι προτάσεις της τρόϊκας, για τον περιορισμό των λειτουργικών δαπανών του σπάταλου κράτους, όπως και την πάταξη της φοροδιαφυγής φαίνονται οάσεις λογικής και δικαιοσύνης μέσα στην έρημο της υφιστάμενης πολιτικής κατάστασης.

Καθημερινά νέα ακραία φαινόμενα – σκάνδαλα σπατάλης βλέπουν το φως της δημοσιότητας (π.χ. Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο (εδώ, εδώ κι εδώ), Γραφείο Αντιπροέδρου Ε.Βενιζέλου (εδώ), κλπ).
Παρά τις περικοπές των μισθών όμως, φαίνεται ότι ο μηχανισμός «υπερωρίες στο δημόσιο» συνεχίζει να δουλεύει.

Το πελατειακό πολιτικό σύστημα που καταρρέει, αντιστέκεται με όλες τις μορφές του. Όχι μόνο η Κυβέρνηση με τους Υπουργούς, τους Γενικούς Γραμματείς, τους Διοικητές, κλπ, σκορπάει λεφτά, αλλά και η αντιπολίτευση πιέζει να δίνονται «υπερωρίες» στους «σκληρά» εργαζόμενους του Δημοσίου (εδώ).

Από το «πάρτυ» της κατασπατάλησης του δημόσιου χρήματος, δεν θα μπορούσε όμως να λείψει και ο Ψωμιάδης. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για την ακρίβεια, με τον τελούντα σε προσωρινή αργία, αλλά παρόντα στο γραφείο του καθημερινά, Π.Ψωμιάδη και τον αναπληρωτή Περιφερειάρχη-αδελφό Δ.Ψωμιάδη.

Με την 160414/5337/5-8-2011 Απόφαση του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη Κ.Μ. Διονύσιου Ψωμιάδη «εγκρίνονται 230.000 €, για την αμοιβή υπερωριακής απασχόλησης 164 υπαλλήλων» της κεντρικής υπηρεσίας της Περιφέρειας. Αξίζει να σημειωθεί ότι στους 164 περιλαμβάνονται μόνο οι υπάλληλοι των γραφείων του Περιφερειάρχη, του αντιπεριφερειάρχη Δ.Ψωμιάδη και του αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Α.Τσζιτζικώστα και όχι οι υπάλληλοι των άλλων αντιπεριφερειαρχών.

Είναι σαφές ότι πρόκειται για χαριστική - ευνοιοκρατική ενέργεια που αφορά μόνο τους υπαλλήλους που στεγάζονται στο κεντρικό κτήριο της Περιφέρειας στη Θεσ/νίκη και αποτελούν ουσιαστικά κατά κοινή ομολογία τον «προσωπικό» μηχανισμό λειτουργίας του «συστήματος» εξουσίας των αδελφών Ψωμιάδη.

Είναι γνωστό τοις πάσι ότι το ωράριο εργασίας στο κεντρικό κτήριο της Περιφέρειας, παρά την πρόσφατη αύξησή του από 7.30 σε 8 ώρες ημερησίως για όλο το δημόσιο, συνεχίζει να είναι χαλαρό και δεν υπερβαίνει τις εξίμιση ώρες, δηλαδή 8.00 έως 8.30 προσέλευση και 14.30 έως 15.00 αποχώρηση.
Η απόφαση που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 1761/τ.Β/4-8-2011, για να υλοποιηθεί πρέπει «να συγκροτηθούν συνεργεία υπερωριακής απασχόλησης» σύμφωνα με το με αριθμό ΓΠΚΜ 2660/19-9-2011 έγγραφο του Περιφερειάρχη (ΠΡΟΣΟΧΗ το έγγραφο αυτό αποσύρθηκε, πιθανά επειδή η ημερομηνία του δημιουργούσε πρόβλημα στη «σκηνοθεσία» της όλης ενέργειας, διότι δε θα μπορούσαν να δικαιολογηθούν υπερωρίες με προγενέστερη ημερομηνία).

Όλες οι αναφερόμενες αιτιολογίες-εργασίες στην απόφαση του Περιφερειάρχη για την ανάγκη έγκρισης των υπερωριών, είναι εντός των αρμοδιοτήτων της Περιφέρειας και θα έπρεπε να γίνονται (και γίνονται) εντός του κανονικού ωραρίου.

Πάντως, ουδέποτε υλοποιήθηκαν υπερωρίες μέχρι σήμερα στο κατάστημα της Περιφέρειας Κ.Μ. Και αν μετά την δημοσιότητα της παρούσας καταγγελίας «υλοποιηθούν», θα είναι πλασματικές, χωρίς αντικείμενο και μόνο για να εισπράξουν οι υπάλληλοι, το μπόνους του γαλαντόμου και «φιλολαϊκού» Περιφερειάρχη, που όμως «κάνει μνημόσυνο με ξένα κόλυβα», δηλαδή μοιράζει τα λεφτα των ελλήνων φορολογουμέμων για να ενισχύσει το προφίλ του στους υπαλλήλους του.

Φ. Η.