16 Οκτωβρίου 2011

Να πληρώνει και η Εκκλησία τους μισθούς των ιερέων, ζητά ο Ν.Σηφουνάκης... η γυναίκα του θα μας πει πόσα μας χρωστάει;

Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος κ. Ν.Σηφουνάκης[Συνεχίζει με τις παπαριές το νούμερο που ακόμα δεν έχει διαψεύσει ότι η γυναίκα του χρωστάει τ' αντερά της για τα ξενοδοχεία που έχει και για τις παρανομίες... Μάλιστα φτάνει σε τέτοιο βαθμό παραπληροφόρησης που λέει ότι σ' όλο τον κόσμο η εκκλησία πληρώνει τους μισθούς των ιερέων... αποκρύπτει βέβαια ότι σχεδόν σ' όλο τον κόσμο η εκκλησία εισπράττει θεσμοθετημένο φόρο μέσα απ' τις φορολογικές δηλώσεις των πολιτών]

«Tώρα που οι περιστάσεις και οι δανειστές μάς αναγκάζουν να κάνουμε χρήση της εργασιακής εφεδρείας στο Δημόσιο, η ίδια η Εκκλησία έπρεπε αυτόβουλα να αναλάμβανε μέρος της μισθοδοσίας των ιερωμένων ελαφρύνοντας, έτσι, τον κρατικό προϋπολογισμό» δηλώνει ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Νίκος Σηφουνάκης στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία.

Ο κ. Σηφουνάκης σημειώνει ότι «πουθενά στον κόσμο οι ιερωμένοι δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι», ενώ τάσσεται εκ νέου υπέρ του διαχωρισμού Εκκλήσίας-Κράτους. «Νομίζω ότι η πλειοψηφία του πολιτικού φάσματος στην Βουλή αλλά κυρίως η πλειοψηφία του λαού είναι πλέον ώριμη γι' αυτό» αναφέρει.

Για τα πολιτικά πράγματα ο κ. Σηφουνάκης τονίζει ότι «κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας θα υπάρξει εφόσον αυτό υποδείξουν οι πολίτες», ενώ τάσσεται κατά των πρόωρων εκλογών. «Σήμερα που η επιβίωσή μας εξαρτάται από τις δόσεις από τα 27 κοινοβούλια της Ευρώπης, με ποιο δικαίωμα θα δώσουμε λαβή σε όσους αναζητούν ευκαιρία να μας ξεφορτωθούν; Όταν πατήσουμε λίγο σταθερά στα πόδια μας ως κράτος, ναι, να πάμε στον λαό» υπογραμμίζει.

Newsroom ΔΟΛ