25 Οκτωβρίου 2011

Συσκέψεις ΓΑΠ με τεχνοκράτες για το "κούρεμα"

http://www.sofokleous10.gr/portal2/images/stories/papandreou1.jpgΈκτακτη σύσκεψη έχει ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου με τεχνοκράτες, οικονομολόγους και νομικούς από τη Γαλλία και τις ΗΠΑ.

Στη σύσκεψη, όπου θα εξεταστούν όλα τα ζητήματα που αφορούν τις κρίσιμες διαπραγματεύσεις για το κούρεμα του ελληνικού χρέους, μετέχουν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος, καθώς και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης.


Ο υπουργός Οικονομικών είχε νωρίτερα συνάντηση και με τον εκπρόσωπο των τραπεζών Τσαρλς Νταλάρα, ο οποίος επιμένει ότι το κούρεμα του ελληνικού χρέους δεν πρέπει να ξεπερνά το 40%, παρά τις απαιτήσεις της Α. Μέρκελ για κούρεμα 50 με 60%.

Όπως όλα δείχνουν, το σκληρό παζάρι συνεχίζεται με την Ελλάδα να βρίσκεται στη μέση της σύγκρουσης των τραπεζών και της γερμανικής καγκελαρίας, την ώρα που το πιστωτικό γεγονός έρχεται όλο και πιο κοντά.

Εντωμεταξύ μετά τη ματαίωση της συνόδου του Ecofin, που ήταν προγραμματισμένο για το πρωί της Τετάρτης, ματαιώθηκε και η Σύνοδος του Eurogroup, ενώ ο πρόεδρος της ΕΕ, Χέρμαν Βαν Ρομπέι, μέσω του Twitterδιαψεύδει τις φήμες για ματαίωση και της Συνόδου Κορυφής.