07 Οκτωβρίου 2011

ΟΝΝΕΔ ΑΧΑΪΑΣ για τον υποβιβασμό της Παναχαϊκής

«Η αδικία μας συσπειρώνει όλους γύρω από την δικαίωση της ομάδας μας της Παναχαϊκής»

Άναυδους μας άφησε όλους τους Πατρινούς η απρόσμενη απόφαση της Πειθαρχικής επιτροπής της Football League με την οποία η ομάδα της Παναχαϊκής υποβιβάζεται στην Γ’ Εθνική Κατηγορία και ο πρόεδρος της Αλέξης Κούγιας αποκλείεται με πενταετή απαγόρευση από οποιαδήποτε δραστηριότητα με το ποδόσφαιρο.

Η απόφαση του υποβιβασμού της Παναχαϊκής μια ομάδας που φέρει μεγάλη ιστορία στον χώρο του ποδοσφαίρου με πρόσχημα την υπόθεση των «στημένων παιχνιδιών» και των δωροδοκιών αποτελεί ένα ακόμη πλήγμα για την Πάτρα και υποβαθμίζει τον αθλητισμό της πόλης.

Αδιαμφισβήτητα το θύμα της υπόθεσης είναι η ομάδα μας καθώς ταυτίζεται λανθασμένα με το πρόσωπο του πρόεδρου της Αλέξη Κούγια και τις εμπάθειες προς το πρόσωπό του. Πρέπει να γίνει από όλους αντιληπτό ότι είναι άλλο η ομάδα και άλλο οι προσωπικές διενέξεις και τα «νομικίστικα παιχνίδια». Είναι απαράδεκτο να ισοπεδώνεται έτσι η ιστορία της Παναχαϊκής και να ακυρώνεται η λαμπρή αγωνιστική πορεία της έως τώρα με την άνοδο της στην Β΄ Εθνική αλλά και με υψηλές επιδιώξεις για την φετινή χρονιά.

Αυτή η απόφαση είναι πέρα για πέρα προειλημμένη, άδικη και μεροληπτική για την Παναχαϊκή. Με τέτοιους είδους αποφάσεις δεν θα επέλθει η εξυγίανση και η κάθαρση του αθλητισμού αλλά θα ενισχύεται η ατιμωρησία των πραγματικών ενόχων!

Το θέμα δεν αφορά μόνο την Παναχαϊκή αλλά ολόκληρη την Αχαΐα. Ως πολίτες της Πάτρας ως οπαδοί και φίλαθλοι πρέπει να ενωθούμε και να στηρίξουμε όλες τις προσπάθειες της ομάδας που μας έχει κάνει πολλές φορές υπερήφανους σε αυτή την δοκιμασία. Η αδικία μας συσπειρώνει όλους γύρω από την δικαίωση της ομάδας μας!

Γιώργος Δρακούλης
Πρόεδρος Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ ΑΧΑΪΑΣ