06 Οκτωβρίου 2011

Γ. Μιχελάκης: "Επιμένουμε και θα επιμένουμε πάνω στον όρο επαναδιαπραγμάτευση"

H απόφαση της 21ης Ιουλίου έχει πάρα πολλά θετικά σημεία, τόνισε, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μιχελάκης.

Ο κ. Μιχελάκης πρόσθεσε ότι «είναι πολύ σημαντικό να εφαρμοστεί (η απόφαση). Η κυβέρνηση έχει αργήσει πάρα πολύ. Είναι αναποτελεσματική. Δεν έχει κάνει αυτά που έπρεπε να κάνει. Επί δύο χρόνια ο Αντώνης Σαμαράς και τα στελέχη της ΝΔ, υπενθυμίζουν συνέχεια στην κυβέρνηση πολλά πράγματα. Σας θυμίζω τη φράση του Αντώνη Σαμαρά: 'Επιτέλους ξεκολλήστε. Πάρτε μέτρα'. Δεν το κάνανε ποτέ και τώρα αυτά που λέμε εμείς, έρχονται και τα λένε τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Δείτε τις δηλώσεις βουλευτών του κυβερνητικού κόμματος».

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ δεν θέλησε να εμπλακεί στα αναγραφόμενα για επιπλέον «κούρεμα» στην ανταλλαγή ομολόγων, σημειώνοντας ότι «δεν μπαίνουμε καθόλου στη λογική και στη συζήτηση αυτών των θεμάτων» και πρόσθεσε ότι «κάθε συζήτηση που γίνεται γύρω από αυτό το θέμα, κάνει κακό».

Σε ό,τι αφορά στο δημοψήφισμα ο κ. Μιχελάκης τόνισε μεταξύ άλλων:

«Δεν είναι μια κίνηση που την κάνει (η κυβέρνηση) για να πετύχει πραγματικά κάποιο θετικό αποτέλεσμα. Δηλαδή, να πεις ότι θα κάνουμε κάποιο δημοψήφισμα, πραγματικά γιατί θέλουμε να δούμε κάτι. Όλα αυτά είναι προσπάθειες να εκτονώσουν κάποια πράγματα. Είναι επικοινωνιακά τεχνάσματα, για να στρέψουν αλλού το ενδιαφέρον».

Επέμεινε δε στη θέση της ΝΔ για πρόωρες εκλογές, τονίζοντας ότι είναι μεγαλύτερο το κόστος από την παραμονή της κυβέρνησης στην εξουσία, παρά από την εκλογική διαδικασία, ενώ υποστήριξε ότι είναι αναγκαία η επαναδιαπραγμάτευση των όρων με την Τρόικα από τη στιγμή, που δεν αποδίδει η πολιτική που εφαρμόζεται: «Επιμένουμε και θα επιμένουμε πάνω στον όρο επαναδιαπραγμάτευση. Όσο αυτή η πολιτική έχει αυτά τα αποτελέσματα που βλέπουμε γύρω μας, στην κοινωνία και στην πραγματική οικονομία, εμείς θα επιμείνουμε. Στο θέμα των φορολογικών συντελεστών, εμείς επιμένουμε και θα επιμείνουμε, διότι η Τρόικα το έχει δεχτεί, ήδη, σε άλλες χώρες όπου υπάρχει, όπως είναι στην Ιρλανδία».