13 Οκτωβρίου 2011

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Παπανδρέου-Ρομπέι

http://www.euractiv.de/uploads/tx_tmimage/Papandreou_George_Van_Rompuy_2011Juni20_CMS_small_620.jpgΣε εξέλιξη βρίσκονται οι κρίσιμες επαφές του πρωθυπουργού για το ελληνικό χρέος με άξονα το Eurogroup στα τέλη της επόμενης εβδομάδας.

Πριν από λίγη ώρα ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Γιώργου Παπανδρέου με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπέι με την ατζέντα να περιλαμβάνει το χρέος αλλά και τα μέτρα της ελληνικής κυβέρνησης.

Η ανησυχία στην Ευρώπη είναι μεγάλη τόσο για το ελληνικό χρέος όσο και για τις τράπεζες καθώς όλο και περισσότεροι στην Ευρώζωνη αναγνωρίζουν ότι το "κούρεμα" και η κεφαλαιϊκή ενίσχυση των τραπεζών είναι δύο θέματα αλληλένδετα.
 
Ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί στη συνέχεια με τον Πρόεδρο του Σοσιαλιστικού Κόμματος και Εντολοδόχο Πρωθυπουργό του Βελγίου, ενώ στις 17.30 είναι προγραμματισμένη η συνάντηση με τον επικεφαλής του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος τόνισε χθες ότι δεν είναι δυνατόν η Γερμανία και η Γαλλία να αποφασίζουν μόνες τους.

Ο πυρετός διαβουλεύσεων, όμως, δε σταματά εκεί αφού ο πρωθυπουργός θα έχει τις επόμενες ημέρες νέες τηλεφωνικές επαφές με τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, αλλά και τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Τιμ Γκάιτνερ.

star.gr