Εσωκομματικές διαστάσεις προσλαμβάνει η αντιπαράθεση του βουλευτή κ. Κυριάκου Μητσοτάκη με τους συνδικαλιστές του κόμματος.
Η αντιπαλότητα του κ. Μητσοτάκη με τους εκπροσώπους των εργαζομένων είναι παλιά το νέο επεισόδιο όμως ξεκίνησε με αφορμή ανακοίνωσή της η ΔΑΚΕ ιδιωτικού τομέα για το θέμα της εργασιακής εφεδρείας η οποία καταδίκαζε την πολιτική της κυβέρνησης και έκανε επίθεση και στον κ. Μητσοτάκη για τον οποίο ανέφερε ότι «δυστυχώς ξεπέρασε και την κυβέρνηση ζητώντας να μπουν σε εργασιακή εφεδρεία όσοι προσλήφθηκαν μετά το 1994».
Ο κ. Μητσοτάκης απάντησε λέγοντας ότι «διαστρέβλωσαν τις απόψεις του και ότι εκείνος δεν είχε αναφερθεί σε όλους όσους προσλήφθηκαν μετά το 1994 αλλά σε εκείνους που μπήκαν από το παράθυρο εκτός.
Επιτίθεται δε προσωπικά στον πρόεδρο της ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα κ. Νίκο Κιουτσούκη λέγοντας ότι «θα περίμενα η ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα, για να είναι συνεπής και προς το όνομά της, να αγωνίζεται πρωτίστως για τα δικαιώματα των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, αλλά αυτό φαντάζει δύσκολο αν λάβει κανείς υπόψιν του ότι ο πρόεδρος της ήταν μέχρι πρόσφατα αρχισυνδικαλιστής στον κρατικοδίαιτο ΟΣΕ».
Συνεχίζει την επίθεσή του λέγοντας ότι «μάλλον οι συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ δεν φαίνεται να έχουν πάρει τα μηνύματα των καιρών. Όσο συντηρούν αυτόν τον αποστεωμένο και γεμάτο προσωπικές αιχμές πολιτικό λόγο τόσο πιο επίκαιρη γίνεται η πρότασή μου για τη θέσπιση ασυμβίβαστου μεταξύ των συνδικαλιστικών και των κομματικών αξιωμάτων».
Μία από τις αιτίες της αντιπαράθεσης είναι η πρόταση του κ. Μητσοτάκη να καθιερωθεί ασυμβίβαστο μεταξύ συνδικαλιστικών και κομματικών αξιωμάτων, δηλαδή να βρεθούν εκτός ΝΔ τα συνδικαλιστικά στελέχη.
Η δήλωση του βουλευτή προκάλεσε την οργή του προέδρου του κ. Κιουτσούκη ο οποίος έλεγε σε συνομιλητές του ότι «κρατικοδίαιτος είναι ο κ. Μητσοτάκης που διορίστηκε βουλευτής από νεαρή ηλικία και ότι αν θέλει μπορούμε να δείξουμε και οι δύο τα εκκαθαριστικά μας».