25 Οκτωβρίου 2011

Κύπρος: Η Υπ. Εμπορίου αφαίρεσε απ' τους τεχνοκράτες, χωρίς λόγο, τα καθήκοντα για την έρευνα κοιτασμάτων!

[Μιχάλης Ιγνατίου μέσω twitter : Αν ο Πρόεδρος της Κύπρου δεν μαζέψει την κ. Πραξούλα η υπόθεση του φυσικού αερίου θα τιναχθεί στον αέρα]

Λευκωσία: Με μια ενέργεια, συνέχεια της απαγόρευσης στο Σόλωνα Κασίνη να μιλά, η υπουργός Εμπορίου Πραξούλα Αντωνιάδου, κατάργησε στην πιο κρίσιμη περίοδο, τον εξαιρετικά σημαντικό ρόλο της Υπηρεσίας Ενέργειας στον τομέα της έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων με σειρά εξειδικευμένων τεχνοκρατικών καθηκόντων και αρμοδιοτήτων, αναλαμβάνοντας η ίδια ως πολιτική προϊστάμενος τα καθήκοντα αυτά.

Με γνωστοποίηση της στην Εφημερίδα της Δημοκρατίας στην τελευταία της έκδοση η Υπουργός, κατήργησε όλα τα πληρεξούσια, που είχαν δοθεί από προηγούμενους υπουργούς, στο διευθυντή της Υπηρεσίας, Σόλωνα Κασσίνη, δύο Χημικούς Μηχανικούς, μία Γεωλόγο και την υπεύθυνη του απόρρητου αρχείου. Όλα τα καθήκοντα και η εποπτεία των ερευνών - που απαιτείται για τα κοιτάσματα, αν και εξειδικευμένη τεχνοκρατική εργασία, αναλαμβάνεται από την πολιτική προϊστάμενο του Υπουργείου, αφού δεν έχει εξουσιοδοτήσει ούτε άλλους για να αναλάβουν την ευθύνη.

http://www.philenews.com/el-gr/New-Homepage-With-Slider/4995/83860