31 Οκτωβρίου 2011

«Εκλογές τώρα με μπούσουλα την Πορτογαλία» θα είναι αύριο η απάντηση Σαμαρά στον ΓΑΠ

O πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς θα θέσει σε εκλογική ετοιμότητα την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, που συνεδριάζει την ΤετάρτηΜε το αίτημα για εκλογές αναμένεται να απαντήσει ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς στην ενημέρωση που θα κάνει ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου την Τρίτη στην Ολομέλεια της Βουλής για τη συμφωνία της Συνόδου Κορυφής της 26ης Οκτωβρίου.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, το πρωί της Δευτέρας, ο εκπρόσωπος Τύπου Γιάννης Μιχελάκης εξέφρασε την εκτίμηση πως μετά την απόφαση της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ θα χρειαστούν και νέα μέτρα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναμένεται να αξιοποιήσει στην τοποθέτησή του και την απόφαση του Πορτογάλου πρωθυπουργού Πέδρο Πάσος Κοέλιο για επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου της χώρας του, καθώς στη Συγγρού θεωρείται απόδειξη ότι η πάγια θέση της ΝΔ δικαιώνεται.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Τα Νέα, το «γαλάζιο» επιτελείο θεωρεί πλέον ότι το αίτημα για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες θα πρέπει στο εξής να είναι κυρίαρχο για τη ΝΔ, ειδικά μετά τα γεγονότα της 28ης Οκτωβρίου.

Έτσι, ο Αντώνης Σαμαράς πρόκειται να ρίξει το γάντι κατά τη συζήτηση για την απόφαση των Βρυξελλών την Τρίτη στη Βουλη, ενώ θα θέσει σε εκλογική ετοιμότητα την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, που συνεδριάζει την Τετάρτη.

in.gr