17 Οκτωβρίου 2011

Ήρθε πρόωρα ο χειμώνας... λόγω "υπερθέρμανησης του πλανήτη και κλιματικής αλλαγής" ;)

http://www.issues.cc/uploads/9805403119.jpgΙσχυροί βοριάδες που σε ορισμένες περιοχές θα φτάσουν ακόμη και οχτώ μποφόρ, καταιγίδες και υδράργυρος κάτω από το μηδέν με χιόνια και παγετώνες σε ορεινές περιοχές, χαρακτηρίζουν το σημερινό χειμερινό τοπίο.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετρολογική Υπηρεσία θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα ανατολικά και τα νότια της χώρας, καταιγίδες στα βορειοανατολικά και την Κρήτη και χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά. Τα φαινόμενα στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη κατά τόπους θα είναι έντονα αλλά τη νύχτα θα εξασθενήσουν. 

Αναλυτικά:

Αττική: Αρχικά τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής τις πρωινές ώρες. Από το απόγευμα γενικά αίθριος. Βόρειοι άνεμοι  4- 6 Μποφόρ και πρόσκαιρα το πρωί στα ανατολικά, 7 Μποφόρ. Εξασθένηση βοριάδων το βράδυ. Η θερμοκρασία σήμερα στην Αττική θα κυμανθεί από τους 9 βαθμός Κελσίου έως και τους 14 βαθμούς. Στα βόρεια του νομού θα είναι 2- 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη: Γενικά αίθριος καιρός και μόνο πρόσκαιρα στα Ανατολικά του νομού θα υπάρχουν νεφώσεις. Άνεμοι βορειοδυτικοί 4 – 6 Μποφόρ και θερμοκρασία από 5 – 11 βαθμούς Κελσίου.

Το θερμόμετρο θα πέσει κάτω από το μηδέν στη Δυτική Μακεδονία ενώ για τις περιοχές της Ανατολικής Στερεάς, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο η πρόγνωση της ΕΜΥ αναφέρει ότι θα υπάρχουν τοπικά αυξημένες νεφώσεις με σποραδικές βροχές, χιονοπτώσεις στα ορεινά και πιθανώς στα νότια καταιγίδες. Το βράδυ αναμένεται να υπάρξει βελτίωση.

Για αύριο Τρίτη, ο καιρός θα είναι γενικά βελτιωμένος με πρόσκαιρες νεφώσεις κυρίως στην ανατολική και νότια χώρα όπου και θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν με 3 – 4 Μποφόρ. Στα ανατολικά άνεμοι βορείων διευθύνσεων 4 – 5 Μποφόρ και στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο 6 – 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κινηθεί ανοδικά κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές ενώ το πρωί στη Μακεδονία θα σημειωθεί παγετός.