05 Οκτωβρίου 2011

Επιθανάτιος ρόγχος ΠΑΣΟΚ: Τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την κρίση ανακοίνωσε ο Χ. Καστανίδης

http://www.zougla.gr/Image.ashx?fid=216009&w=400&h=300&q=80Τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος σε σχέση με την αντιμετώπιση της δημοσιονομικής κρίσης προανήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών Χάρης Καστανίδης, μιλώντας στη Βουλή για το νομοσχέδιο που προβλέπει τη δυνατότητα διεξαγωγής δημοψηφισμάτων.

Κατά τη διάρκεια συζήτησης ο κ. Καστανίδης είπε: «Το ερώτημα που θα διατυπωθεί θα είναι ερώτημα που αφορά τα θεμελιώδη συμφέροντα του ελληνικού λαού εν όψει της συγκεκριμένης οικονομικής και δημοσιονομικής κρίσης».

«Ο ελληνικός λαός, σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή, οφείλει να πάρει θέση επί του δημοσιονομικού προβλήματος, μαζί με όλα τα πολιτικά κόμματα και όλους τους οργανωμένους φορείς της κοινωνίας των πολιτών» πρόσθεσε ο κ. Καστανίδης.

"Δεν γίνονται δημοψηφίσματα κατηγορείτε, γίνεται πάλι ύποπτα λέτε", είπε ο κ. Καστανίδης. Ο υπ. Εσωτερικών απαντώντας στις επικρίσεις ότι διεξάγεται εσπευσμένα σημείωσε ότι "ο πρωθυπουργός το έχει εξαγγείλει μήνες πριν, το νομοσχέδιο ήταν αναρτημένο 40 μέρες, δέχθηκε παρατηρήσεις από πολίτες, έγιναν δύο αναγνώσεις στο υπουργικό και την κοινοβουλευτική επιτροπή. Πόθεν το εσπευσμένο".

Είπε ακόμη ότι είναι "υποτιμητικό για το λαό το επιχείρημα ότι προσπαθούμε να τον αποπροσανατολίσουμε. Κανείς δεν μπορεί να τον ξεγελάσει όση διάνοια και να διαθέτει. Μας αναγνωρίζετε μαγικές ικανότητες και αν μας τις αναγνωρίζετε τότε θα πρέπει να μας εμπιστευτείτε και στη διαχείριση της κρίσης.

Για την οικονομία:

Αναφερόμενος στην κυβέρνηση ο κ. Καστανίδης είπε: "Δεν ισχυρίζομαι ότι όλα τα έχει κάνει αλάνθαστα. Αλλά αγωνίζεται σκληρά για το πατριωτικό της καθήκον να μην επιτρέψει στη χώρα να διολισθήσει στη χρεοκοπία και δίνουμε τη μάχη, απέναντι σε αυτούς που δακτυλοδείχνουν και έχουν και ευθύνη κάποιοι από αυτούς".

Η αντίδραση της ΝΔ:

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας, σημείωσε ότι "μπορούμε να δούμε με απλά λόγια τι συμβαίνει εδώ. Έχουμε μία κυβέρνηση στην πλήρη αποδόμησή της. Σε λίγο αν δεν πάμε σε εκλογές, θα βλέπουμε μία κυβέρνηση με μονοψήφια νούμερα. Έπρεπε να τίθεται πιπέρι στο στόμα, όποιου αναφέρει το προεκλογικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ".

Και κατέληξε: άν στο ερώτημα που θα θέσετε η απάντηση είναι όχι, θα φύγετε; Πρέπει να φύγετε είστε επιζήμιοι για το τόπο, η χώρα πρέπει να πάει σε εκλογές να αποφασίσει ο ελληνικός λαός, ποιος θα τον κυβερνήσει".

star.gr