26 Οκτωβρίου 2011

Μέρκελ: Η Ελλάδα χρειάζεται επώδυνες μεταρρυθμίσεις, εποπτεία και βοήθεια για να έρθει πάλι στο δρόμο της ανάπτυξης

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgztpKk7P7hwftzddRW1JKh4ZSsxypm6UgE2BovNFnfeERKCcwO0DyK4m2OaRZt7MsXfGNpJJbZI1j6-Ss2y_vqmhApPJ5Bj7suk-_wGUFvGzb4ko9Dqpg5vDC0efWWXjrYpmrpCUDH59E/s1600/0305-merkel-germany-greek-debt-crisis_full_600.jpgΈκοψε το γέλιο η Μέρκελ, σε όσους ζούν ακόμα στον κόσμο τους και υπερασπίζονται την παρούσα κατάσταση όπου το ΠΑΣΟΚ δήθεν παίρνει μέτρα και το μόνο που κάνει είναι να αυξάνει φόρους και να μειώνει μισθούς, ενώ συνεχίζει να ταίζει το δικό του σύστημα.
 
Η Μέρκελ μιλώντας στους βουλευτές του γερμανικού κοινοβουλίου υποστήριξε ότι η Ελλάδα είναι (ακόμα) στην αρχή ενός μεγάλου και δύσκολου δρόμου και χρειάζονται σκληρές και επώδυνες μεταρρυθμίσεις για να σωθεί. Επίσης τόνισε ότι δεν αρκεί να πηγαινοέρχεται ένα κλιμάκιο της τρόικα κάθε 3 μήνες αλλά θα ήταν επιθυμητό να υπάρχει μια διαρκής εποπτεία που θα εγγυάται ότι εκτελούνται όσα συμφωνούνται, ενώ παράλληλα οι δανειστές, απ' την πλευρά τους θα είναι υποχρεωμένοι να βοηθήσουν την Ελλάδα να αναπτυχθεί και πάλι.
Ωστόσο, παραδέχτηκε ότι οι Έλληνες έχουν κάνει μεγάλες προσπάθειες και πρέπει να βοηθηθούν. «Έχασαν πολλά οι Έλληνες και αξίζουν το σεβασμό μας. Πρέπει να τους βοηθήσουμε και να τους δώσουμε μια προοπτική. Είναι στην αρχή ενός δύσκολου δρόμου», υποστήριξε, ενώ χαρακτήρισε ως επιθυμητή μια μόνιμη εποπτεία στην χώρα μας.

Όσον αφορά την σημερινή Σύνοδο τόνισε ότι θα γίνει προσπάθεια εξεύρεσης βιώσιμων λύσεων, ενώ υποστήριξε ότι χρειάζεται κούρεμα του χρέους της τάξεως του 60%, προκειμένου το 2020 να αγγίζει το 120% του ΑΕΠ. Αυτό βεβαίως δεν μπορεί να γίνει μόνο με κούρεμα, αλλά και με νέες μεταρρυθμίσεις. Ετοιμαστείτε...

Επιπλέον, εξήγησε ότι χρειάζεται η συμβολή των ιδιωτών. Πρέπει να γίνουν επενδύσεις στην χώρα για να δοθεί μια προοπτική.

«Σκοπός μας είναι να διορθώσουμε τα λάθη του παρελθόντος και να εμποδίσουμε την εξάπλωση της κρίσης… Η Ευρώπη πρέπει να γίνει Ένωση Σταθερότητας», επεσήμανε.

Eπίσης, πρόσθεσε ότι η Ευρώπη πρέπει να είναι έτοιμη να αλλάξει την Συνθήκη και υπενθύμισε στους βουλευτές του κοινοβουλίου, ότι σήμερα καλούνται εγκρίνουν την διεύρυνση του EFSF.