26 Οκτωβρίου 2011

Τελευταίες φήμες απ' τη Σύνοδο Κορυφής-Το σημαντικότερο για τη Μέρκελ δεν είναι η Ελλάδα αλλά να μην πληρωθούν τα CDS

http://www.sofokleous10.gr/portal2/images/stories/synodos_koryfhs.jpgΠρώτα απ'όλα: Το θέμα για τους Γάλλους είναι να μην είναι υψηλό το κούρεμα γιατί θα έχουν πρόβλημα οι Τραπεζές τους και για τους Γερμανούς είναι κάτι που δεν το έχει πει κανείς μέχρι τώρα: Όλος ο αγώνας που δίνουν οι Γερμανοί είναι να μην πληρωθούν τα CDS και να κάτσουν οι τζογαδόροι του City και ο Σόρος στον άξονα... εκεί πέφτουν εκβιασμοί και απ τις δύο πλευρές... περισσότερα γι αυτό σε λίγο μπας και ξυπνήσουν μερικοί αφελείς


Από κει και πέρα: Μέρκελ και Σαρκοζί αναλαμβάνουν να κάνουν προσωπικά τις συνομιλίες με το IIF που εκπροσωπεί τις Τράπεζες προκειμένου να τις πείσουν ή εκβιάσουν να δεχθούν μεγαλύτερο κούρεμα απ' το 40% που δέχονται τώρα. Αν θα είναι 50% ή 60% ή ακόμα περισσότερο πρέπει πρώτα να συμφωνήσουν οι δυό τους.

- Το πιθανότερο είναι να έχουμε και σήμερα ένα ευχολόγιο και να γίνει νέα σύνοδος το Σαββατοκύριακο.

Συμπέρασμα για την Ελλάδα: Σήμερα δεν θα προκύψει τίποτα σημαντικό εκτός σοβαρού απροόπτου και  το ποσοστό κουρέματος θα αποφασιστεί τις επόμενες μέρες ή ακόμα και εβδομάδες ενώ το μόνο σίγουρο είναι ότι έχουν αποφασίσει μεγαλύτερη και στενότερη εποπτεία.

Αυτά για την ώρα