13 Οκτωβρίου 2011

Fitch: Η Ιρλανδία μπορεί να βγει στις αγορές το 2013... Κι αυτοί μνημόνιο δεν υπέγραψαν;

[Κάτι τέτοιο βέβαια για την Ελλάδα μοιάζει με όνειρο θερινής νυκτός, αλλά αποδεικνύει ότι το πρόβλημα δεν είναι ούτε το χρέος, ούτε το έλλειμμα (είχαν μεγαλύτερο από εμάς), ούτε το μνημόνιο, ούτε το ΔΝΤ, ούτε η τρόικα, ούτε η Μέρκελ... αλλά το κακό μας το κεφάλι και το νούμερο που ψηφίσανε τα ζώα]

Ο οίκος αξιολόγησης Fitch θεωρεί πιθανή την επιστροφή της Ιρλανδίας στις αγορές το 2013, αν και θέτει ως προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξει περαιτέρω επιδείνωση της κρίσης χρέους που επικρατεί σε ολόκληρη την ευρωζώνη.

Όπως αναφέρει ο οίκος η συνέχιση της προόδου από την Ιρλανδία μπορεί να την οδηγήσει μεσοπρόθεσμα σε αναβάθμιση της πιστοληπτικής της αξιολόγησης και άρα τη σταδιακή της έξοδο στις αγορές.

Όπως ανέφερε στο Reuters ο αναλυτής της Fitch, Τόνιο Στρίνγκερ "υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξει κάποια ουσιαστική επιδείνωση της κρίσης στην ευρωζώνη, νομίζω ότι είναι εφικτό να επιστρέψει η Ιρλανδία στις αγορές το 2013, εφόσον συνεχίσουν να πράττουν ορθώς και να μπορέσουν να σημειώσουν προόδους στον περιορισμό του ελλείμματος".