30 Οκτωβρίου 2011

Από την Ελλάδα του Όχι στην Ελλάδα του Ja frau Merkel!

http://images.inews.gr/152/erotisi--vomva-tou-savva-anastasiadi-gia-to-tachydromiko-tamieftirio-osmi-megalou-skandalou_S.jpgτου Σάββα Αναστασιάδη
Βουλευτή B' Θεσσαλονίκης της ΝΔ

Φαντάζει σαν τραγική ειρωνεία πολλές φορές ο τρόπος, με τον οποίο η Ιστορία επαναλαμβάνεται ή στην περίπτωση της Ελλάδας, γράφεται από την αρχή.

Μέχρι και τον Οκτώβριο του 2009, για διαφορές, που αφορούσαν το 97% του Ελληνικού χρέους, αρμόδια ήταν η Ελληνική Δικαιοσύνη. Με το πρώτο πακέτο στήριξης της Ελλάδας, εκχωρήθηκαν δικαιώματα σε ποσοστό 1/3 του χρέους στα Αγγλικά Δικαστήρια, για να επιλύσουν την οποιαδήποτε διαφορά σε περίπτωση αθέτησης της συμφωνίας και τώρα, μετά το συνέδριο στις 26 Οκτωβρίου, εκχωρείται ένα πολύ μεγαλύτερο ποσοστό.

Τα Αγγλικά Δικαστήρια είναι παραδοσιακά με το μέρος του δανειστή και έχουν το δικαιοδοσία να επιδικάσουν εμπράγματες αποζημιώσεις, ως αντάλλαγμα για αθετήσεις χρέους. Σε απλά Ελληνικά, εάν μέρος του χρέους δεν ικανοποιηθεί, τα Αγγλικά δικαστήρια θα έχουν το δικαίωμα να κατάσχουν και να παραδώσουν, σε οποιονδήποτε δανειστή της Ελλάδας αποδείξει ότι έχει απαίτηση έναντι του Ελληνικού Δημοσίου, τμήμα της Ελληνικής επικράτειας.

Αυτό που δεν είχαν καταφέρει οι Γερμανοί του Χίτλερ το 1940, το κατάφεραν οι απόγονοί τους 71 ολόκληρα χρόνια μετά, δια της νομίμου οδού και με ολόκληρη την Ελλάδα να τους ευγνωμονεί για τη διευκόλυνση.

Το εάν το σχέδιο της αναδιάρθρωσης, κουρέματος, αναδιαπραγμάτευσης ή όπως αλλιώς θέλει να ονομάσει κανείς τη χρεοκοπία της χώρας μας είναι επιτυχημένο ή όχι θα το κρίνει η ιστορία.

Η Κυβέρνηση, πάντως, για άλλη μία φορά θριαμβολογεί και για άλλη μία φορά βάζει πάτο στο βαρέλι του ελλείμματος. Είναι η τέταρτη φορά μέσα σε δύο χρόνια, που σώζει την Ελλάδα, δηλαδή σχεδόν μία φορά στο εξάμηνο. Παρόλα αυτά ο Ελληνικός λαός βρίσκεται σε αδιέξοδο, η κοινωνία σε διάλυση και η χώρα σε χρεοκοπία.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι, σύμφωνα με το ευνοϊκότερο σενάριο, η συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου θα φέρει την Ελλάδα να έχει το 2020 το ίδιο ποσοστό χρέους, που είχε το 2009. Θα έχουν στο μεταξύ μεσολαβήσει αιματηρές θυσίες του Ελληνικού λαού, κατάρρευση της μικρής και μεσαίας τάξης και διάλυση του κοινωνικού κράτους. Επιπλέον, για πρώτη φορά, θα έχουμε εκχωρήσει κομμάτι της Εθνικής μας κυριαρχίας.

Το ΠΑΣΟΚ αποτυγχάνει συστηματικά στην εκπλήρωση των στόχων, που το ίδιο έχει θέσει κατά καιρούς, κάτι που αποτυπώνεται στην πραγματική οικονομία και στην τσέπη του επιχειρηματία, του μισθωτού και του συνταξιούχου.

Η Νέα Δημοκρατία, τηρώντας υπεύθυνη στάση από την αρχή της οικονομικής χρήσης, έχει καταθέσει ρεαλιστικές προτάσεις για συνεχή και βιώσιμη ανάπτυξη, η οποία θα οδηγήσει σε διαρκή πρωτογενή πλεονάσματα. Έχουμε αποδείξει ότι τόσο διαχειριστικά όσο και ουσιαστικά μπορούμε να είμαστε αποτελεσματικότεροι από το ΠΑΣΟΚ στη διακυβέρνηση της χώρας και να διασφαλίσουμε υψηλότερα επίπεδα ευημερίας για τον Ελληνικό λαό.