03 Νοεμβρίου 2011

Σάμροκ-ΠΑΟΚ 1-3 (βίντεο με τα γκολ)

Στα... χέρια του κρατάει την τύχη του ο ΠΑΟΚ για πρόκριση στους «32» του Europa League. Ο «Δικέφαλος» νίκησε άνετα με 3-1 το «εμπόδιο» της Σάμροκ Ρόβερς στο Δουβλίνο, ανέβηκε στην κορυφή του 1ου ομίλου και πλέον θέλει νίκη επί της Ρούμπιν Καζάν τον Δεκέμβριο στην Τούμπα - ανεξαρτήτως του αποτελέσματός του στο ματς της 30ής Νοεμβρίου με την Τότεναμ στο Λονδίνο - για να περάσει στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Δύο γκολ πέτυχε ο Σαλπιγγίδης (7', 38') κι ένα ο Φωτάκης (35'), ενώ οι Ιρλανδοί μείωσαν με τον Ντένεχι στο 51'.

Στην πρώτη οργανωμένη επιθετική προσπάθειά του ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ. Ο Βιεϊρίνια βγήκε από δεξιά, την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον Σαλπιγγίδη, ο οποίος με ιδανικό πλασέ «έγραψε» το 1-0. Από το γκολ και μετά η ομάδα του Λάζλο Μπόλονι κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο και κάθε επίθεσή του... μύριζε γκολ.

Αφού στο 26' και 27' χάθηκαν δύο κλασικές ευκαιρίες από τους Θεσσαλονικείς, με τους Λίνο (νικήθηκε στο τετ-α-τετ από τον Τόμπσον) και Σαλπιγγίδη (δεν πρόλαβε τη σέντρα του Γεωργιάδη), στο 35' έγινε το 2-0. Η πίεση των παικτών του ΠΑΟΚ ψηλά έφερε αποτέλεσμα και, αφού έκλεψαν την μπάλα, ο Βιεϊρίνια έδωσε στον Σαλπιγγίδη, αυτός με τη σειρά του στον Φωτάκη κι ο τελευταίος με άψογο τελείωμα μέσα από την περιοχή έβαλε τις βάσεις για την άνετη νίκη.

Νίκη που «σφραγίστηκε» τρία λεπτά αργότερα με το δεύτερο προσωπικό τέρμα του Σαλπιγγίδη με σουτ από τη μικρή περιοχή, μετά τη σέντρα του Γεωργιάδη (3-0).

Παρά το γεγονός ότι οι γηπεδούχοι μπήκαν στο δεύτερο μέρος με γκολ από τα αποδυτήρια (51' Ντένεχι) και την πίεση που άσκησαν στην συνέχεια, κυρίως με βαθιές μπαλιές, ο ΠΑΟΚ δεν κινδύνευσε ιδιαίτερα, αντίθετα είχε και δεύτερο δοκάρι με τον Βιεϊρίνια λίγο πριν το 70', ενώ ο Πορτογάλος αστόχησε προ κενής εστίας στο 72', μετά από ασίστ του Σαλπιγγίδη.
Σάμροκ Ρόβερς - ΠΑΟΚ 1-3 | Match Highlights by pklora7