12 Νοεμβρίου 2011

Με το μαλακόμετρο μοιράζουν τις θέσεις στη ΣοσιαλΗστική Διεθνή; Ο μεγαλύτερος γίνεται Πρόεδρος κι ο 2ος μεγαλύτερος ΓΓ;

«Σε όλο τον κόσμο έχεις γίνει ένα σύμβολο για τον αγώνα των Σοσιαλδημοκρατών, έναν αγώνα που δίνουμε όλοι μαζί για την ταυτότητά μας και τις αξίες μας σε αυτή τη δύσκολη περίοδο της κρίσης». Τα λόγια αυτά, που ο Λουίς Αγιάλα, Γενικός Γραμματέας της Σοσιαλιστικής Διεθνούς απηύθυνε...
στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και Πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος είχε μόλις παραδώσει τη σκυτάλη στον Λουκά Παπαδήμο, αποτυπώνουν το βάρος, την ευθύνη και την ελπίδα που το ΠΑΣΟΚ κουβαλά στην κρίσιμη αυτή καμπή της ελληνικής και της παγκόσμιας ιστορίας. «Με τη στάση σου έστειλες ένα μήνυμα από την Ελλάδα σε κάθε γωνιά της γης. Άνθρωποι από όλο τον κόσμο επικοινωνούν μαζί μας για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους. Υπάρχουν πάρα πολλά τέτοια μηνύματα και πιστεύω ότι όλοι αναγνωρίζουν στη στάση σου τη συνέπεια που αναμένουν από τον ηγέτη της παγκόσμιας προοδευτικής πολιτικής οικογένειας», είπε ακόμη ο Λούις Αγιάλα.

Νωρίτερα, αναλαμβάνοντας τα νέα του καθήκοντα ως πρωθυπουργός της χώρας, ο Λουκάς Παπαδήμος αναφέρθηκε στην «τεράστια προσπάθεια για την σταθεροποίηση της οικονομίας, τη δημοσιονομική εξυγίανση, μέσα σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες» που ο Γιώργος Παπανδρέου πραγματοποίησε τα τελευταία χρόνια. «Θέλουμε», είπε, «όλοι να τον ευχαριστήσουμε για το έργο του.»

Υποδεχόμενος τον νέο πρωθυπουργό, ο Γιώργος Παπανδρέου έστειλε, πάνω από όλα, το μήνυμα της ενότητας και της συνεργασίας: «Είμαστε, πιστεύω, όλοι ενωμένοι, ένα μεγάλο μέρος του Ελληνικού λαού, το μεγαλύτερο μέρος του Ελληνικού λαού, στην προσπάθεια αυτή, να πετύχει αυτή η Κυβέρνηση. Είναι για το καλό των επόμενων γενεών αλλά και για να ελαφρύνουμε το μεγάλο βάρος που έχει σήμερα ο Ελληνικός λαός και να συνεχίσουμε τις πολύ μεγάλες αλλαγές που έχουν ήδη ξεκινήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και με την ευρύτερη δυνατή συνεργασία. Και βεβαίως, θα υπάρχει όλη η στήριξη και όλη η βοήθεια από τη δική μου πλευρά», είπε ο Γιώργος Παπανδρέου.

Με τις προσπάθειες του ΠΑΣΟΚ, με τις θυσίες και τους αγώνες όλου του ελληνικού λαού συνεχίζεται το μεγάλο εγχείρημα της εξόδου της χώρας από την κρίση. Το νέο αυτό κεφάλαιο γεννά νέες ελπίδες αλλά υπόσχεται μεγάλες δυσκολίες και επιφυλάσσει προκλήσεις.