01 Νοεμβρίου 2011

Λογιστικό λάθος 3,6 δισ. ευρώ και στο χρέος της Ιρλανδίας

Λογιστικό λάθος 3,6 δισ. ευρώ στο χρέος της Ιρλανδίας Λογιστικό λάθος ανακάλυψαν στην Ιρλανδία, σχετικά με το χρέος της γενικής κυβέρνησης το 2010. Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία και όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Οικονομικών της χώρας, το χρέος ήταν κατά 3,6 δισ. ευρώ χαμηλότερο απ' ό,τι είχε αρχικά εκτιμηθεί.

«Χωρίς τον αντίκτυπο από την διπλοεγγραφή, η εκτίμηση για το χρέος της γενικής κυβέρνησης του 2010 μειώνεται κατά 3,6 δισ. ευρώ ή 2,3% του ΑΕΠ», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση το υπουργείο.
Η αρμόδια υπηρεσία για το χρέος της χώρας- η Υπηρεσία Διαχείρισης Χρέους-ανακάλυψε το στοιχείο της «διπλής καταμέτρησης» που αφορά δάνεια στην Υπηρεσία Χρηματοδότησης Στέγης, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο.

Το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι οι νέες εκτιμήσεις θα περιληφθούν στη λεγόμενη μεσοπρόθεσμη δημοσιονομική δήλωση, η οποία αναμένεται να δημοσιευτεί την Παρασκευή. Δεν διευκρίνισε όμως αν το λογιστικό λάθος του 2010 θα επηρεάσει τις κυβερνητικές εκτιμήσεις για τα ελλείμματα του κρατικού προϋπολογισμού τα επόμενα χρόνια.