10 Νοεμβρίου 2011

Προφυλακιστέος... στα Σκόπια ο Μάκης Ψωμιάδης! Δεν τον εκδίδουν μέχρι να σιγουρευτούν ότι δεν θα βγάλουμε Πρωθυπουργό "Φίλιππο" ;)

Προφυλακιστέος για διάστημα 40 ημερών - κατά το οποίο πρέπει να ολοκληρωθούν οι σχετικές διαδικασίες για την έκδοσή του στις ελληνικές αρχές - κρίθηκε από Πρωτοδικείο των Σκοπίων ο Μάκης Ψωμιάδης.

Ο Μ. Ψωμιάδης, ο οποίος διώκεται με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, κατηγορούμενος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε εκβιάσεις, απάτες, δωροδοκίες και αλλοιώσεις αγώνων ποδοσφαίρου - «στημένα παιχνίδια», συνελήφθη το πρωί στα Σκόπια. Η σύλληψή του έγινε από τις Αρχές Ασφάλειας των Σκοπίων ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών που παρασχέθηκαν από τις Ελληνικές Αρχές.


Υπενθυμίζεται ότι για την εμπλοκή του στα «στημένα» του Ιουνίου o Μάκης Ψωμιάδης είχε κριθεί αρχικά προφυλακιστέος και στη συνέχεια... εξαφανίστηκε. Συγκεκριμένα όταν συνελήφθη στα τέλη Σεπτεμβρίου από τις αρχές έκανε αίτηση αποφυλάκισης, η οποία αρχικά έγινε δεκτή λόγω της διαφωνίας Εισαγγελέα και Ανακριτή. Στη συνέχεια αποφασίστηκε άρση της εντολής, μόνο που ο Μάκης Ψωμιάδης δεν παραδόθηκε (για δεύτερη φορά), αλλά αντίθετα φρόντισε να χαθούν τα ίχνη του. Προσωρινά, διότι εντοπίστηκε τελικά στα Σκόπια, όπου και συνελήφθη.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ: «Συνελήφθη, σήμερα (09.11.2011) το μεσημέρι, στα Σκόπια, 55χρονος ημεδαπός, ο οποίος διώκεται με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, κατηγορούμενος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε εκβιάσεις, απάτες, δωροδοκίες και αλλοιώσεις αγώνων ποδοσφαίρου – «στημένα παιχνίδια».

Η σύλληψή του πραγματοποιήθηκε από τις Αρχές Ασφάλειας των Σκοπίων ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών που παρασχέθηκαν από τις Ελληνικές Αρχές (Ελληνική Αστυνομία – Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών)».

Πώς έγινε η σύλληψη

Σε μία καφετέρια στο κέντρο των Σκοπίων - χωρίς το μουστάκι και ντυμένος απλά - συνελήφθη ο φυγόδικος Μάκης Ψωμιάδης. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, τον εντόπισε διπλωματικός υπάλληλος του Γραφείου Συνδέσμου της Ελλάδας στα Σκόπια.

Η κινητοποίηση των αστυνομικών αρχών των Σκοπίων έγινε άμεσα από τον αστυνομικό σύνδεσμο του Γραφείου Συνδέσμου της Ελλάδας στα Σκόπια και τον σύνδεσμο της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών της Ελλάδας στην ΠΓΔΜ, οι οποίοι οδήγησαν βήμα προς βήμα τη σκοπιανή αστυνομία στη σύλληψη.

Σύμφωνα με πηγές, ο εντοπισμός του έγινε με την βοήθεια πληροφοριών από διάφορες πλευρές που αξιοποιήθηκαν καταλλήλως. Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της ΠΓΔΜ, Ίβο Κότεφσκι, ανέφερε ότι ο Ψωμιάδης μεταφέρθηκε από την αστυνομική διεύθυνση των Σκοπίων, όπου έγινε η ταυτοποίηση των στοιχείων του, στον ανακριτή του πρωτοδικείου.

Βρέθηκε επιταγή για 8,5 εκ. στον Ψωμιάδη από ΑΕΚ

Να σημειωθεί πως η ελληνική δικαιοσύνη έχει στοιχεία που αναφέρουν πως κατά τη θητεία του Μάκη Ψωμιάδη στην ΠΑΕ ΑΕΚ, 8.540.500 ευρώ βρέθηκαν στα χέρια του! Ήταν μια τεράστια μαύρη τρύπα.