04 Νοεμβρίου 2011

Θρίλερ με την ψήφο εμπιστοσύνης-Από μια κλωστή η κυβέρνηση

Μέσα σε κλίμα αναταραχής, που δημιούργησαν οι συνεχείς παλινωδίες της χθεσινής ημέρας ολοκληρώνεται σήμερα το βράδυ η συζήτηση στην Βουλή για την παροχή εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είναι πιο εκνευρισμένοι από ποτέ, αφού νιώθουν ότι έχουν το ρόλο του θεατή σε ένα «έργο» που ο πρωθυπουργός παίζει μόνος του, όπως ακούστηκε σε κάποια πηγαδάκια.


Η χθεσινή δε επιλογή να μην μιλήσουν κατά την διάρκεια της συζήτησης δημιούργησε ακόμα μεγαλύτερο εκνευρισμό σε κάποιους, που σκέφτονται να ρίξουν «μαύρο» στον πρωθυπουργό.
Τίποτα δεν διασφαλίζει, ακόμα και μετά την απόσυρση της διεξαγωγής δημοψηφίσματος, αν θα πάρει τελικά ο πρωθυπουργός της ψήφο εμπιστοσύνης τα μεσάνυχτα.

Ακόμα και οι πολιτικοί αναλυτές σηκώνουν τα χέρια ψηλά μετά την «αλλόκοτη», όπως την χαρακτηρίζουν, στάση του πρωθυπουργού.

Το Μαξίμου φοβάται την οργή των βουλευτών του

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι του Μαξίμου έχουν καταλάβει ότι ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι για τους βουλευτές της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ και φοβούνται πολύ, ότι… αύριο μπορεί να μην υπάρχει κυβέρνηση.

Ακόμα και η προσπάθεια του αντιπροέδρου, Ε. Βενιζέλου, να πείσει τους «δικούς» του να βάλουν για άλλη μια φορά «νερό στο κρασί» δεν ξέρουν αν θα αποδώσει.

Πάντως, δεν αποκλείεται να καλέσει σήμερα έναν – έναν τους «αντάρτες» ο κ. Παπανδρέου στο γραφείο του, προκειμένου να τους αλλάξει γνώμη για… τελευταία φορά. Τακτική που συνηθίζει άλλωστε κατά τις τελευταίες ψηφοφορίες.

Διαβάστε εδώ τι ζήτησε από τον κ. Σαμαρά ο πρωθυπουργός