21 Νοεμβρίου 2011

Ανατριχίλα έπιασε τα λαμόγια: Ο Ράιχενμπαχ βλέπει τους επιχειρηματίες παρακάμπτοντας τον Δασκαλόπουλο!

[Σκίζουν τα ρούχα τους στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ για τη συνάντηση που παρακάμπτει το λαμόγιο τον Δασκαλόπουλο!! Εννοείται ότι δεν πρέπει να προβληματιστεί ο αναγνώστης, γιατί 25 επιχειρηματίες δέχθηκαν να συναντηθούν με τον Ράιχενμπαχ αφού τους εκπροσωπεί επάξια ο Δασκαλόπουλος ;) ή μήπως δεν τους εκπροσωπεί;]

Συνάντηση με 25 διευθύνοντες συμβούλους κορυφαίων επιχειρήσεων από την ελληνική αγορά θα έχει ο "Καγκελάριος" Χορστ Ράιχενπμαχ την Τετάρτη στις δέκα το πρωί, στο κτήριο της Ελληνικής Εταιρείας Διοικήσεων Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) με στόχο να ακούσει τα προβλήματά τους αλλά και να συζητήσει εργασιακά και γραφειοκρατικά θέματα μαζί τους. Μάλιστα ο κ. Ράιχενμπαχ μαζί του θα έχει ολόκληρη την ομάδα τεχνοκρατών (task force) ώστε να ακούσουν από πρώτο χέρι τα θέματα που απασχολούν τους εργοδότες της χώρας.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που δημιουργεί ερωτηματικά [στα λαμόγια] καθώς φαίνεται πως ο κ. Ράιχενμπαχ υπερβαίνει τις αρμοδιότητές του και πραγματοποιεί θεσμικές επαφές με εκπροσώπους της ιδιωτικής αγοράς κι όχι με τα πάγια θεσμικά όργανα της εγχώριας επιχειρηματικότητας [δηλ. τα λαμόγια Παναγόπουλο και Δασκαλόπουλο] που διαπραγματεύονται τις Εθνικές Συλλογικές Συμβάσεις [Ρε τον ξεφτίλα τον "καγγελάριο"!! άκου θράσος να μη συναντιέται με τον Παναγόπουλο!!].

Σύμφωνα μάλιστα με αποκλειστικές μας πληροφορίες, αυτή η ενέργεια του κ. Ράιχενμπαχ έχει προκαλέσει τεράστια αντίδραση από τη μεριά μελών του ΣΕΒ που βλέπει να παρακάμπτεται αλλά και άλλων μεγάλων εργοδοτικών οργανώσεων, των οποίων ο ρόλος μειώνεται - ενδεχομένως ενόψει της νέας λαίλαπας που ετοιμάζεται στα εργασιακά και μάλιστα ερήμην τους. Είναι ξεκάθαρο επίσης το γεγονός πως ο κ. Ράιχενμπαχ επιχειρεί να αλλάξει το στάτους με άτυπες συναντήσεις, ξεπερνώντας κατά πολύ τα όσα έχει υποσχεθεί για μια "ήπια" παρουσία στην Ελλάδα και λειτουργώντας ως υπερ-υπουργός σε συγκεκριμένα θέματα [Μαλακί@@ τούμπανα. Επειδή θα συναντηθείμε 25 επιχειρηματίες θα τον κάνουν και Πρωθυπουργό...] .

Θα πρέπει να σημειώσουμε πως στην εν λόγω συνάντηση που σήμερα αποκαλύπτουμε θα παραβρεθούν επιχειρηματίες και στελέχη από όλο το φάσμα της αγοράς και με πλήρη κάλυψη όλων των βασικών κλάδων της οικονομίας. Κοινώς, ο Γερμανός τεχνοκράτης λειτουργεί κατά κάποιο τρόπο σαν να είναι ...πρωθυπουργός ή αρμόδιος υπουργός και να βρίσκεται στο βήμα της ΔΕΘ όπου συνομιλεί απευθείας με τους παραγωγικούς φορείς.

Προφανώς, αυτή η ενέργεια προκαλεί ερωτηματικά και για το κατά πόσο θα υπάρξει επίσημη αντίδραση από την κυβέρνηση γιατί ως γνωστόν ο κ. Ράιχενμπαχ έχει, επισήμως, ως κύριο μέλημα τη συνεργασία με την κυβέρνηση και τους υπουργούς και την παροχή τεχνογνωσίας και όχι τέτοιου είδους πρωτοβουλίες...