30 Νοεμβρίου 2011

Η Αίσα Καντάφι καλεί τους Λίβυους να εξεγερθούν εναντίον της νέας κυβέρνησης που επέβαλλε το ΝΑΤΟ

Σε ηχητικό μήνυμα που μεταδόθηκε από το συριακό τηλεοπτικό σταθμό al-Rai, η Αίσα Καντάφι κάλεσε του Λίβυους να εξεγερθούν εναντίον αυτών που έρθξαν τον πατέρα της και της κυβέρνησης που προέκυψε μετά από σχέδια του ΝΑΤΟ.

"Ο πατέρας μου δεν έφυγε αλλά συνεχίζει να βρίσκεται ανάμεσά μας" δήλωσε με τη λήξη του παραδοσιακού 40ήμερες πένθους από το θάνατό του. "Μην ξεχνάτε την προτροπή του πατέρα σας να συνεχίσετε να πολεμάτε ακόμα και όταν δεν θα ακούτε πια τη φωνή του".

Ως γνωστό η Αίσα μαζί με τη μητέρα της Σάφια και τους γιούς του Καντάφι Μοχάμετ και Χάνιμπαλ βρίσκονται από την πτώση της Τρίπολης στην Αλγερία. Το μήνυμα της Αίσα έρχεται σε αντίθεση με την υπόσχεση που είχαν δώσει να μην κάνουν δημόσιες δηλώσεις προκειμένου να τους παρασχεθεί άσυλο για ανθρωπιστικούς λόγους. Μετά από παρόμοιες δηλώσεις της Αίσα το Σεπτέμβριο, αξιωματούχοι της Αλγερίας την είχαν προειδοποιήσει ότι αν συνεχίσει θα απελαθεί.

Το καθεστώς της Αλγερίας είχε πολύ στενές σχέσεις με τον Καντάφι αλλά τελευταία προσπαθεί να αναπτύξει καλές σχέσεις και με τη νέα κυβέρνηση της Λιβύης.

Μία μέρα μετά την είσοδό της στην Αλγερία, η Αίσα Καντάφι είχε γεννήσει ένα κορίτσι, όπως ανακοίνωσε το υπ. υγείας της Αλγερίας και αυτός ήταν και ο λόγος που τους επετράπη η είσοδος στη χώρα.