26 Νοεμβρίου 2011

Φεύγουν επιστολές, έρχεται δόση, πάμε ταμείο... ΖΗΤΩ

Με την επιστολή Σαμαρά ξεκλείδωσε η εκταμίευση της 6ης δόσης όπως όλα δείχνουν και πλέον απομένουν οι επιστολές των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση και του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, οι οποίες θα έχουν σταλεί μέχρι την επόμενη Τρίτη που θα συνεδριάσει το Eurogroup.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ μετά τη συνάντησή του με τον Λ. Παπαδήμο το πρωί τόνισε πως αύριο θα στείλει την δική του επιστολή και θα την δημοσιοποιήσει στους πολίτες. Η εφημερίδα Α1, κομματικό όργανο του ΛΑΟΣ κυκλοφορεί αύριο με τίτλο "Παράτολμο το ΟΧΙ στο ΝΑΙ, Ριψοκίνδυνο το ΝΑΙ στο ΟΧI".

Στην ΕΕ πάντως επισήμως δεν υπάρχει αντίδραση και η επιστολή Σαμαρά θα αξιολογηθεί στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών. Αν και όλα δείχνουν οτι τα χρήματα της 6ης δόσης θα έρθουν εγκαίρως και δεν θα υπάρξει πρόβλημα με τους μισθούς και τις συντάξεις, ο Γ. Παπακωνσταντίνου απαντώντας στη Βουλή σε ερώτηση του Κ. Μητσοτάκη άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο να χρησιμοποιηθούν και τα χρήματα του πράσινου ταμείου που φτάνουν το ένα δισ ευρώ.

Στην ΝΔ επικρατεί ικανοποίηση μεταξυ των βουλευτών και στελεχών που υποστηρίζουν με έμφαση οτι το κόμμα πρέπει να εγγυηθεί την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας.

Ο Γιώργος Παπανδρέου που συναντήθηκε στις Βρυξέλλες με τον Βαν Ρομπάι το μεσημέρι σε ομιλία του στο ευρωπαϊκό σοσιαλιστικό κόμμα αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλει ο ελληνικός λαός για να ξεπεράσει η χώρα την κρίση, τόνισε το σημαντικό έργο που έχει να επιτελέσει η κυβέρνηση Παπαδήμου , ενω θέλησε να εξήγησε την επιλογή του να γίνει δημοψήφισμα.