09 Νοεμβρίου 2011

Η «γαλάζια» λίστα των εξωκοινοβουλευτικών στελεχών-Κανένας βουλευτής της ΝΔ στην Κυβέρνηση

Ο Πρόεδρος της ΝΔ ακολούθησε την μέση οδό για την συμμετοχή της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη νέα κυβέρνηση. Μετά τις έντονες αντιδράσεις των «γαλάζιων» βουλευτών για την απόφαση του Αντώνη Σαμαρά για συμμετοχή πολιτικών προσώπων, αποφασίστηκε στο νέο κυβερνητικό σχήμα να μην ενταχθούν κοινοβουλευτικά στελέχη.

Αυτό σημαίνει πως στην «γαλάζια» λίστα για την προσωρινή κυβέρνηση μπορούν να συμμετάσχουν ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Σταύρος Δήμας, ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών, Νότης Μηταράκης, ο στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά και Διευθυντής του πολιτικού του γραφείου, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, αλλά και ο καθηγητής Ι. Μουρμούρας.

Επίσης, η ΝΔ έχει ζητήσει να αντικατασταθούν οι υπουργοί στα υπουργεία, Εσωτερικών, Δικαιοσύνης, Προστασίας του πολίτη, Άμυνας καθώς και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σαμαράς: Δεν δίνω βουλευτές μου – Δεν υπογράφω τίποτα

Αναχωρώντας από τα γραφεία της Λ. Συγγρού στη μία και μισή μετά τα μεσάνυχτα ο Αντώνης Σαμαράς επιβεβαίωσε ότι επήλθε συμφωνία έπειτα από 48 ώρες διαβουλεύσεων με τον Γιώργο Παπανδρέου, χωρίς, ωστόσο, να πει τίποτα παραπάνω για το όνομα του νέου πρωθυπουργού.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ επιμένει, ωστόσο, ότι δεν θα δώσει κοινοβουλευτικά του στελέχη στη νέα κυβέρνηση απαντώντας έτσι και στα στελέχη του που βγήκαν χθες στο... αντάρτικο. αντιδρώντας σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Οι πληροφορίες επιμένουν ότι ο κ. Σαμαράς δεν αλλάζει στάση ούτε ως προς το θέμα της διεξαγωγής των πρόωρων εκλογών που «κλείδωσαν» για τις 19 Φεβρουαρίου.

Είχε προηγηθεί η δήλωση του Γιάννη Μιχελάκη ότι «ο λευκός καπνός θα βγει από το Μέγαρο Μαξίμου», με την οποία πέταξε το μπαλάκι στην πλευρά της κυβέρνησης, αφού στην αξιωματική αντιπολίτευση έχουν φθάσει οι πληροφορίες για τις «καραμπόλες» που προκλήθηκαν από την εμπλοκή του ονόματος του Λ. Παπαδήμου και το ρόλο του Ε. Βενιζέλου.

«Κόκκινη γραμμή» για τον κ. Σαμαρά αποτελεί η υπογραφή που οι Βρυξέλλες αξιώνουν να βάλει κάτω από το κείμενο αποδοχής της νέας δανειακής σύμβασης μαζί με το νέο πρωθυπουργό, το νέο υπουργό Οικονομικών και τον πρόεδρο της Τραπέζης της Ελλάδος.

real.gr