15 Νοεμβρίου 2011

Πιο πιθανό παρά ποτέ φαντάζει πλέον το ενδεχόμενο ακύρωσης ολόκληρης της σεζόν στο ΝΒΑ, καθώς η ένωση των παικτών αποφάσισε χθες βράδυ να απορρίψει την πρόταση-τελεσίγραφο των ιδιοκτητών και παράλληλα να προχωρήσει σε καταγγελία κατά της λίγκας. Αν τελικά δεν βρεθεί η χρυσή τομή είναι πολύ πιθανό ακόμη περισσότεροι ΝΒΑερς να φύγουν (τουλάχιστον εφέτος) από τις ΗΠΑ για να αγωνιστούν σε ευρωπαϊκά γήπεδα. Ηδη 62 παίκτες από το ΝΒΑ αγωνίζονται στην Ευρώπη στην τρέχουσα σεζόν, ουδείς όμως εξ αυτών στην Ελλάδα (οι περισσότεροι σε Ρωσία, Ισπανία, Ιταλία, Γαλλία, Τουρκία).

«Καταλήξαμε στο συμπέρασμα πως οι διαπραγματεύσεις για την υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης απέτυχαν και σταματούν εδώ», δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της ένωσης παικτών, Μπίλι Χάντερ. «Εμείς συζητήσαμε τόσο καιρό με καλή πίστη και κάναμε ό,τι ήταν δυνατό από μέρους μας. Νιώθουμε πως δώσαμε αρκετά και κάναμε αρκετές υποχωρήσεις, την ώρα που η λίγκα δεν ήταν πρόθυμη ή προετοιμασμένη να διαπραγματευτεί. Τα πράγματα δεν επρόκειτο να βελτιωθούν. Το τελεσίγραφο των ιδιοκτητών που ανέφερε πως αν δεν δεχτούμε την τελευταία πρόταση, η επόμενη που θα μας έκαναν θα ήταν πολύ χειρότερη, είναι πολύ άδικη», πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος της ένωσης παικτών, Ντέρεκ Φίσερ τόνισε μεταξύ άλλων: «Αυτή ήταν η καλύτερη απόφαση για τους παίκτες και ήταν ομόφωνη. Διακυβεύονται πολλά για τις καριέρες των παικτών, αλλά όλοι αισθανόμαστε πως δεν πρέπει να κάνουμε μία συμφωνία μόνο για το σήμερα, αλλά και τις επόμενες γενιές που θα παίξουν στο ΝΒΑ».

Ο κομισάριος του ΝΒΑ, πάντως, δεν έδειξε διαλλακτικός: «Η απόφαση της ένωσης των παικτών δείχνει πως θέλουν να φοβίσουν τους ιδιοκτήτες. Αυτό δεν πρόκειται να συμβεί., αλλά η σεζόν βρίσκεται πλέον σε κίνδυνο» είπε ο Ντέιβιντ Στερν και όλα δείχνουν ότι το χάσμα μεταξύ των δύο πλευρών είναι μεγαλύτερο παρά ποτέ.