19 Νοεμβρίου 2011

Σε ταινία πορνό ο Φρανκ Σινάτρα;

Ήταν η δεκαετία του ’30 όπου ο 19χρονος Φρανκ Σινάτρα ήταν άνεργος, άστεγος και καταπονημένος. Γι’ αυτό και αποδέχτηκε σχετικά εύκολα την πρόταση να συμμετάσχει σε ταινία ενηλίκων, για την οποία πληρώθηκε το 1934 με 100 δολάρια. Τον ισχυρισμό αυτό διατυπώνει ο ερευνητής συγγραφέας Darwin Porter, που επί δεκαετίες αναζητά άγνωστες πτυχές της ζωής του διάσημου καλλιτέχνη.

Μπορεί ο Sinatra να επέλεξε να συμμετάσχει στην ταινία για λόγους επιβίωσης, αλλά σύμφωνα με τον συγγραφέα, αγωνίστηκε μία ολόκληρη ζωή για να κρατήσει κρυφό το... ροζ μυστικό του. Σύμφωνα με τον Porter, την αποκάλυψη τού την έκανε ο ηθοποιός Peter Lawford, μέλος της «συμμορίας των 5» του Sinatra, την οποία αποτελούσαν μαζί με τους Dean Martin και Sammy Davis Jr.

Όπως αποκάλυψε ο Lawford, ο Davis που ήταν συλλέκτης ταινιών πορνό, είχε ένα αντίγραφο του «The Masked Bandit», στιγμιότυπα από την οποία πρόβαλε σε μοντάζ που έκανε με την ταινία το «Βαθύ Λαρύγγι» για καλεσμένους του το 1972. Επειδή ο Sinatra εμφανίζεται ως μασκοφόρος, κανείς δεν κατάλαβε ποιος ήταν ο λεπτοκαμωμένο νεαρός ανάμεσα σε δύο γυμνές ηθοποιούς. Κανείς εκτός από τους τρεις άνδρες, τους Lawford, Davis και Sinatra, ο οποίος ωστόσο δεν φάνηκε να απολαμβάνει και ιδιαίτερα τη φάρσα του Davis, τον οποίο αποφάσισε να «διαγράψει» από τη ζωή του. Στη συνέχεια ωστόσο σκέφτηκε μήπως για λόγους αντεκδίκησης, εκείνος έδινε στη δημοσιότητα την ταινία και συνέχισε να έχει φιλικές σχέσεις μαζί του, ενώ χρόνια αργότερα ο Davis συμφώνησε να καταστρέψει το αντίγραφό του.

Ο Porter που έχει γράψει τη βιογραφία αρκετών καλλιτεχνών, σχολίασε ότι πολλοί διάσημοι αστέρες αναγκάστηκαν να συμμετέχουν σε ακατάλληλες για ανηλίκους ταινίες, καθώς οι εποχές ήταν δύσκολες και δεν είχαν ούτε να φάνε όταν άρχιζαν την καριέρα τους.

Άλλος συγγραφέας, ο James Kaplan, βιογράφος του Sinatra, ανέφερε ότι δεν είχε ακούσει ποτέ για την πορνό ταινία του Sinatra, ενώ θεωρεί πιθανό ο Lawford να επινόησε την ιστορία αυτή γιατί τη δεκαετία του ’60 μάλωσαν και πλέον δεν ήταν φίλοι.

real.gr