30 Νοεμβρίου 2011

Ω τι έκπληξη: Οι ισλαμιστές κερδίζουν τις εκλογές και στην Αίγυπτο

[Οι αμερικάνοι φτάνουν ένα βήμα πιο κοντά στη δημιουργία βορειοαφρικανικού ισλαμικού τόξου μιας και στην Λιβύη όπως και στην Τυνησία κατάφεραν να εγκαταστήσουν ισλαμιστές στην εξουσία... προκειμένου να υπάρχει "άξονας του διαβόλου" σε 10 χρόνια που δεν θα υπάρχει η "απειλή" του Ιράν κ.λπ]

Οι ισλαμιστές "αδελφοί μουσουλμάνοι" κέρδισαν με μεγάλη διαφορά τις εκλογές στην Αίγυπτο, όπως μεταδίδει το Al Jazira. Μάλιστα όπως μεταδίδει το al Arabija τους ισλαμιστές ψήφισε το 70% όσων Αιγυπτίων ζούνε στο εξωτερικό οι οποίοι αποδεικνύονται πιο σκληροπυρηνικοί απ' όσους ζούνε στην Αίγυπτο.

Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα παίρνουν το 40% των ψήφων με το επόμενο κόμμα της "Συμμαχίας" να παίρνει 15%, του σκληροπυρηνικούς μουσουλμάνους του al Nur να παίρνουν 8% και τους φιλελεύθερους να παίρνουν 5%.

Το εκλογικό σύστημα είναι λίγο περίεργο και οι περισσότερες έδρες, που είναι μονοεδρικές θα κριθούν σε εκλογές που θα γίνουν την επόμενη Δευτέρα. Σημειωτέον ότι εκλογές έγιναν μόνο στις 8 μεγαλύτερες περιφέρειες (Καίρο, Αλεξάνδρεια κ.λπ) και στις υπόλοιπες 18 θα γίνουν στις 14 Δεκεμβρίου και στις 3 Ιανουαρίου, με τα 2/3 των 498 εδρών να δίνονται ανάλογα με τα ποσοστά των κομμάτων και το υπόλοιπο 1/3 να δίνεται σε μονοεδρικές.