29 Νοεμβρίου 2011

Επέστεψε στους πίνακες διαιτησίας ο Δημήτρης Καλόπουλος

Ο διαιτητής Δημήτρης Καλόπουλος, το όνομα του οποίου είχε εμπλακεί στην υπόθεση με τα στημένα ματς στο ελληνικό ποδόσφαιρο, κρίθηκε αθώος από την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας και έτσι επέστρεψε στον πίνακα των διαιτητών της Σούπερ Λιγκ. Ωστόσο, οι φήμες αναφέρουν ότι πρόθεσή του είναι να σφυρίξει για έναν ή δύο το πολύ αγώνες και στη συνέχεια να δηλώσει την αποχώρησή του από την ενεργό δράση.

Στον Έλληνα ρέφερι έχει ασκηθεί ποινική δίωξη από την εισαγγελέα, Πόπη Παπανδρέου, βάσει των συνομιλιών που κατέγραψε ο κοριός της ΕΥΠ μετά το περσινό ντέρμπι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού στο Καραϊσκάκη.

Μετά από το παιχνίδι εκείνο, ο Καλόπουλος μπήκε στον... πάγο και δεν σφύριξε άλλο ματς μέχρι το τέλος της σεζόν.

Τον περασμένο Ιούνιο οπότε και ασκήθηκαν οι διώξεις, τέθηκε στο περιθώριο μέχρι να ξεκαθαρίσει η υπόθεση του. Ωστόσο, οι ποδοσφαιρικοί εισαγγελείς δεν του ασκούσαν πειθαρχική δίωξη περιμένοντας την απολογία του στον ανακριτή.

Μάλιστα, βλέποντας ότι οι υποθέσεις των υπόλοιπων εμπλεκομένων διαιτητών παραπέμπονταν από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ στην ΚΕΔ, ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας αποφάσισε να πράξει το ίδιο και με τον Καλόπουλο.

Έτσι, οι Βασάρας, Δούρος και Μπριάκος σε ρόλο... δικαστών κλήθηκαν να αποφασίσουν και αποφάνθηκαν, αφού μελέτησαν τα στοιχεία, ότι ο Θεσσαλονικιός είναι αθώος και έτσι αποφασίστηκε η επιστροφή του στους πίνακες.

Πάντως, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η επιστροφή Καλόπουλου πραγματοποιείται ώστε να αποχωρήσει ο ίδιος από τη διαιτησία με… ψηλά το κεφάλι, έχοντας πρώτα σφυρίξει έναν ή δύο το πολύ αγώνες.