03 Νοεμβρίου 2011

Μιχελάκης: Καμία επαφή με Αθανασάκη-Ρέππα

Μιχελάκης για επαφές & πρόταση ΣαμαράΔεν επιβεβαιώνει η Νέα Δημοκρατία τις πληροφορίες ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα ξεκινήσει επαφές με τους κ. Ρέππα και Αθανασάκη από την πλευρά της κυβέρνησης. "Είναι ένα παιχνίδι διαρροών το οποίο παίζει το ΠΑΣΟΚ δύο χρόνια τώρα" δήλωσε στο MEGA ο Γιάννης Μιχελάκης.

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος της ΝΔ ξεκαθάρισε ότι η ΝΔ απορρίπτει συγκυβέρνηση και ότι η πρόταση του Αντώνη Σαμαρά αφορά μεταβατική και περιορισμένη χρονικά κυβέρνηση από πλευράς αρμοδιοτήτων.

"Χρονικά -όπως είπε- μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία επικύρωσης της συμφωνίας και η εξασφάλιση της 6ης δόσης και περιορισμένη, με την έννοια ότι θα έχει μια και αποκλειστική αρμοδιότητα, δηλαδή την επικύρωση της συμφωνίας και την εξασφάλιση της 6ης δόσης".

"Η κυβέρνηση αυτή δεν θα έχει καμία σχέση με συγκυβέρνηση κομμάτων, καμία σχέση δηλαδή με οικουμενική κυβέρνηση που ξέρουμε. Ως προς την ειδικότερη σύνθεσή της, αυτό εμπίπτει στις αρμοδιότητες του Προέδρου της Δημοκρατίας" εξήγησε ο κ. Μιχελάκης διευκρινίζοντας ότι "δεν θα μετέχουν πολιτικά στελέχη κομμάτων και ασφαλώς όχι της ΝΔ".

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ επισήμανε ότι αμέσως μόλις η κυβέρνηση αυτή φέρει σε πέρας την αποκλειστική της αρμοδιότητα, θα υπάρκξουν εκλογές. "Σύμφωνα με τα αποδιδόμενα στη Μέρκελ ότι μέχρι τις 4 Δεκεμβρίου πρέπει να έχουν λήξει οι εκκρεμότητες στην Ελλάδα, αμέσως να πάμε σε εκλογές. Αυτονόητο είναι πως, αν αυτό επιτευχθεί νωρίτερα, θα έλθουν νωρίτερα και οι εκλογές. Το επθυμητό είναι όλη αυτή η εκλογική εκκρεμότητα να έχει ολοκληρωθεί πριν τις γιορτές. Και αυτή είναι η δική μας επιδίωξη" τόνισε.