30 Νοεμβρίου 2011

Αντ. Σαμαράς: Τρίτη «απογευματινή» και... μπόουλινγκ

«Ο καθένας λέει τον πόνο του». Με αυτή τη φράση περιέγραφε στο Real.gr βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός του Καραμανλή τα ραντεβού που έχει ξεκινήσει ο Αντώνης Σαμαράς στο γραφείο του στη βουλή με στελέχη του κόμματός του κάθε Τρίτη απόγευμα.

Όλοι οι βουλευτές της ΝΔ έχουν ειδοποιηθεί εδώ και περίπου δυο εβδομάδες ότι ο κ. Σαμαράς θα συναντάται μαζί τους με «ανοιχτή ατζέντα», την οποία μάλιστα τις περισσότερες φορές θα θέτουν οι συνομιλητές του, αφού ο ίδιος ακούσει προσεκτικά κάθε παρατήρηση και τη σημειώνει σε ένα μικρό σημειωματάριο που έχει πάντα μαζί του.

Ήδη από την περασμένη εβδομάδα πέρασαν από το γραφείο του οι βουλευτές Κωστής Χατζηδάκης, Γιώργος Βλάχος, Μανώλης Κεφαλογιάννης και Σπύρος Γαληνός από τη Λέσβο. «Η συζήτηση είναι ελεύθερη. Οι περισσότεροι θέτουν θέματα που αφορούν τις εκλογικές τους περιφέρειες αλλά γίνεται και πολιτική συζήτηση για όλες τις εξελίξεις» έλεγε στο Real.gr βουλευτής που συμμετείχε στις συναντήσεις.

Με αυτήν του την κίνηση ο κ. Σαμαράς επιχειρεί να απαντήσει και στις αιτιάσεις που διατυπώνονται από κάποιους βουλευτές του ότι συζητεί όλα τα θέματα με μία συγκεκριμένη και «κλειστή» ομάδα ανθρώπων που βρίσκονται σε κοντινά γραφεία από το δικό του στον τρίτο όροφο της Λ. Συγγρού.

Χθες, πέρασαν από το γραφείο του στη βουλή ο Θανάσης Γιαννόπουλος, η Διονυσία Αυγερινοπούλου και ο βουλευτής Φλώρινας Ευστάθιος Κωνσταντινίδης.

Τα ραντεβού του κ. Σαμαρά κάθε Τρίτη απόγευμα στη βουλή θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα, ενόψει προεκλογικής περιόδου, καθώς στόχος του είναι να συναντήσει κατά μόνας όσο το δυνατόν περισσότερους από τους βουλευτές του, προκειμένου να έχει ξεκάθαρη εικόνα για το κλίμα που υπάρχει κυρίως στην περιφέρεια, έπειτα από την απόφασή του να στηρίξει τη μεταβατική κυβέρνηση Παπαδήμου, αποστέλλοντας και επιστολή προς τους εταίρους και δανειστές μας.

«Πάρ’ τα όλα σβάρνα»...

Την ίδια ώρα πάντως, τα απόνερα της διαγραφής Καμμένου συνεχίζουν να απασχολούν τη Λ. Συγγρού αφού ο ανεξάρτητος -πλέον- βουλευτής μέσω twitter, έστειλε χθες ένα μήνυμα προς την ηγεσία του κόμματος, υπονοώντας πως κάποιοι, ενόψει εκλογών, επιχειρούν να του πετάξουν «λάσπη».

Η περίπτωση Καμμένου απασχολεί έντονα τη Λ. Συγγρού αλλά ακόμη περισσότερο τους υπόλοιπους βουλευτές της Β’ Αθηνών, (Μητσοτάκης, Χατζηδάκης, Σπηλιωτόπουλος, Βαρβιτσιώτης, Παπαθανασίου) οι οποίοι έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους με μπαράζ ερωτήσεων και δημοσίων παρεμβάσεων για θέματα της καθημερινότητας των πολιτών.

Κοινή εκτίμησή τους είναι πως στην προεκλογική περίοδο ο κ. Καμμένος ενδέχεται να επιστρέψει στη ΝΔ και ίσως κάνει έναν... υγιή περίπατο στη Β’ Αθηνών λόγω της σκληρής στάσης που κράτησε μέχρι τέλους ως προς την κυβέρνηση Παπαδήμου. Προς το παρόν ο κ. Σαμαράς αποφεύγει να κάνει κάθε συζήτηση, τουλάχιστον δημοσίως, για τις λίστες, αν και ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας, Κώστας Τασούλας, ο οποίος φημίζεται για το χιούμορ του, σε πολιτική παρέα χθες στο καφενείο της Βουλής κάλεσε τον Αντώνη Σαμαρά να αφήσει... το σκάκι και να ασχοληθεί με το μπόουλινγκ, παραφράζοντας έτσι τη φράση που είχε χρησιμοποιήσει ο Πρόεδρος της ΝΔ, πριν από λίγες ημέρες στη βουλή όταν συζητώντας με δημοσιογράφους είχε μιλήσει για «παρτίδα σκάκι» αναφερόμενος στις κινήσεις που έγιναν μέχρι να αποσταλεί η επιστολή του προς την τρόικα.

«Παρ’ τα όλα σβάρνα Πρόεδρε» είπε απευθυνόμενος προς τον κ. Σαμαρά, ο οποίος ενώπιον αρκετών στελεχών του (Γιακουμάτος, Γιαννόπουλος) απέφυγε να τοποθετηθεί στην παρατήρηση του συνεργάτη του, καθώς η συζήτηση για τις λίστες στη ΝΔ έχει ήδη ξεκινήσει με τις πρώτες αντεγκλήσεις να κάνουν την εμφάνισή τους κυρίως στο παρασκήνιο, τουλάχιστον επί του παρόντος.

real.gr