14 Νοεμβρίου 2011

Μέρκελ: Θέλει περισσότερη Ευρώπη, με «πολιτική ενότητα»

Η ώρα της «πολιτικής ενότητας» της Ευρώπης έχει έρθει, ανέφερε σήμερα η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ, στέλνοντας έτσι ένα μήνυμα στους κατόχους κρατικών ομολόγων της Ευρωζώνης ότι οι ηγέτες της ζώνης του ευρώ αντιμετωπίζουν με ιδιαίτερη σοβαρότητα τη στρατηγική τους για την έξοδο της περιοχής από την κρίση κρατικού χρέους.

Η κ. Μέρκελ έκανε τη δήλωση αυτή χθες βράδι μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι ZDF, πριν το σημερινό ετήσιο συνέδριο του χριστιανοδημοκρατικού κόμματός της, CDU, τονίζοντας ότι θέλει να διατηρηθεί το ευρώ σε όλες τις χώρες-μέλη της Ευρωζώνης, που αριθμούν αυτή τη στιγμή τις 17.

Ωστόσο, τόνισε ότι για την ευόδωση των προσπαθειών για λύση της κρίσης «απαιτούνται θεμελιακές αλλαγές του συνόλου της πολιτικής».

«Πιστεύω ότι είναι σημαντικό να γνωρίζουν όσοι επενδύουν σε κρατικά ομόλογα ότι καθιστούμε σαφές πως θέλουμε περισσότερη Ευρωζώνη βήμα-βήμα, δηλαδή η Ευρωπαϊκή Ένωση και ιδιαίτερα η Ευρωζώνη να αναπτύσσονται ενωμένα, μαζί», δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Μέρκελ, λέγοντας ότι «σε διαφορετική περίπτωση, ο κόσμος δεν θα πιστέψει ότι μπορούμε πράγματι να διαχειριστούμε τα προβλήματά μας».