27 Νοεμβρίου 2011

Εν αναμονή της εγκυκλίου για το χαράτσι

Μέσα στις προσεχείς ημέρες αναμένεται να δώσει το υπουργείο Οικονομικών στη δημοσιότητα την ερμηνευτική εγκύκλιο με τις αλλαγές στην πληρωμή του ειδικού τέλους ακινήτων.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η προθεσμία πληρωμής του λογαριασμού αναμένεται να είναι 80 ημέρες αντί για 40, ενώ δεν αποκλείεται η σύσταση τριμελούς επιτροπής σε κάθε εφορία για να δέχεται αιτήσεις πολιτών, που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Οι ιδιοκτήτες θα πρέπει έως τις 20 Ιανουαρίου να υποβάλλουν αιτήσεις στους Δήμους για τη διόρθωση τυχόν λαθών. Ο δήμαρχος των Γρεβενών μετά την αποστολή του ειδικού τέλους και σε σεισμοπαθείς που μένουν ακόμη σε κοντέινερ, ζήτησε να εξαιρεθούν οι κάτοικοι αυτοί. Το MEGA επικοινώνησε με το υπουργείο Οικονομικών, που απάντησε πως θα συσταθεί ειδική επιτροπή η οποία θα εξετάσει το θέμα.

Την ίδια στιγμή στην Αλεξανδρούπολη 34 κάτοικοι με πρωτοβουλία του δημάρχου κινήθηκαν δικαστικά με αποτέλεσμα να εκδοθεί προσωρινή διαταξή από το Μονομελές Πρωτοδικείο για “πάγωμα” των διαδικασιών διακοπής της ηλεκτροδότησης μέχρι τις 16 Δεκεμβρίου, οπότε θα εκδικαστούν και τα ασφαλιστικά μέτρα, που έχουν καταθέσει κατά της ΔΕΗ ζητώντας να κηρυχθεί παράνομο το τέλος.

Την επόμενη εβδομάδα εκδικάζεται στο Συμβούλιο της Επικρατείας και η προσφυγή του ΔΣΑ κατά του τέλους ακινήτων, ενώ οι παραγωγικοί φορείς ζητούν την αποδέσμευση του τέλους από την παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος.

megatv.com