21 Νοεμβρίου 2011

Καταλήψεις σε κτήρια της ΔΕΗ για να μην εκδοθούν εντολές διακοπής ρεύματος

Συνεχίζεται η κατάληψη στο κέντρο έκδοσης εντολών διακοπής ρεύματος της ΔΕΗ από συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ, ενώ σε κατάληψη προχώρησαν στο κτήριο της ΔΕΗ στη Θεσσαλονίκη μέλη του ΠΑΜΕ και πολίτες. Συμβολική κατάληψη πραγματοποιείται και στο πρακτορείο της ΔΕΗ στο Κερατσίνι.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή Πρώτη Γραμμή ο ΓΓ της ΓΕΝΟΠ Κώστας Κατσαρός, τόνισε ότι στόχος των συνδικαλιστών είναι να μην εκδοθούν καθόλου οι εντολές τη διακοπή ρεύματος για όσους δεν πληρώσουν τον έκτακτο φόρο ακινήτων και σημείωσε ότι οι κινητοποιήσεις τους θα εξαρτηθούν από τη θέση της κυβέρνησης.

Όπως είπε, το μέτρο πρέπει να αποσυνδεθεί από το λογαριασμό της ΔΕΗ, καθώς η επιχείρηση δεν είναι φοροεισπάρκτορας και δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως μέσο εκβιασμού και χαρακτήρισε το μέτρο του έκτακτου τέλους ακινήτων, ανάλγητο και βάρβαρο.

Παράλληλα, διεμήνυσε ότι δεν πρόκειται να αφήσουν να κοπεί το ρεύμα σε κανέναν φτωχό, άνεργο, μεροκαματιάρη.

Τονίζεται ότι η ΔΕΗ ανακοίνωσε ότι αναστέλλει προσωρινά τη διακοπή ηλεκτροδότησης σε όσους καταναλωτές δεν πλήρωσαν το τέλος ακινήτων, μετά από αίτημα του υπουργείου Οικονομικών.

Οι εντολές για τη διακοπή ρεύματος θα εκδίδονται μεν από τη ΔΕΗ και θα αποστέλλονται στο Διαχειριστή του δικτύου, αλλά δεν θα εκτελούνται προσωρινά.

Η κίνηση γίνεται έως ότου υπάρξουν ορισμένες ρυθμίσεις για τις κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες.

Στο μεταξύ, την πραγματοποίηση 48ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών αποφάσισε το ΔΣ της ΓΕΝΟΠ, αντιδρώντας στην απόφαση για πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ .

Η ημερομηνία έναρξης των κινητοποιήσεων θα καθοριστεί μόλις η κυβέρνηση προχωρήσει σε συγκεκριμενοποίηση των προτάσεών της.

skai.gr