01 Νοεμβρίου 2011

Φοβάται τη βία λέει ο Παπουτσής... για να φοβίσει το λαό ;)

Tις έντονες ανησυχίες του για τις εκδηλώσεις βίας εξέφρασε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρ. Παπουτσής με αφορμή τα γεγονότα που στιγμάτισαν την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου αλλά και τις προσεχείς εκδηλώσεις για την επέτειο του εορτασμού του Πολυτεχνείου. Ο υπουργός τόνισε ότι είναι κατά της βίας ακόμα και της κρατικής ότι επιμένει στο δόγμα της ήπιας αστυνόμευσης όσες κατηγορίες και αν δέχεται, ότι δεν είναι εχθροί όσοι συμμετέχουν σε κοινωνικούς αγώνες και ότι δεν πιστεύει στην αξία του αστυνομικού κράτους.

Όπως ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη επεσήμανε: "ζούμε σε ένα πλαίσιο γενικευμένης και πρωτοφανούς κρίσης με την κυβέρνηση να εφαρμόζει μια πολιτική που ματώνει αλλά σώζει τη χώρα."

Ενώ οι εξελίξεις έτρεχαν ο υπουργός έκανε αναφορές για τη δεδηλωμένη που ακόμα διαθέτει η κυβέρνηση και ότι αν την απολέσει τότε θα πάμε σε εκλογές. Επεσήμανε ότι δεν συμφωνεί με την τοποθέτηση του φίλου του αγωνιστή όπως είπε, Μανώλη Γλέζου, ο οποίος είπε ότι "βρήκε αληθινό νόημα ο εορτασμός του όχι με τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη" και σε ότι αφορά την αστυνόμευση για τις εκδηλώσεις του Πολυτεχνείου είπε ότι "δεν αλλάζει κάτι φέτος και ότι η αστυνομία θα εφαρμόσει τους νόμους που υφίστανται", ενώ τόνισε ότι "δεν διαφοροποιεί την κατάσταση η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου."

Επίσης είπε ότι η Πανεπιστημιακή κοινότητα, δηλαδή οι πρυτάνεις και οι παρατάξεις, πρέπει να αναλάβουν και πάλι την περιφρούρηση των χώρων τους και μόνο αν ο εισαγγελέας ζητήσει κάτι διαφορετικό από την αστυνομία τότε αυτό θα γίνει.

Σε ότι αφορά την πρόταση του πρωθυπουργού για δημοψήφισμα τάχθηκε υπέρμαχος ώστε να αποφασίσει ο λαός για τη νέα δανειακή σύμβασης γεγονός που θα επιβεβαιώσει την εθνική κυριαρχία αλλά και θα αποδείξει ότι ο γαλλογερμανικός άξονας δεν ορίζει τις τύχες της χώρας μας.

Επίσης ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη έκανε έκκληση στις τοπικές κοινωνίες να άρουν τις αντιδράσεις τους για τη λειτουργία των χώρων υποδοχής και κράτησης μεταναστών διότι αυτές οι αντιδράσεις μπορούν να αποτελέσουν αιτία για την πλήρη απώλεια ελέγχου στο μεταναστευτικό και την έξοδο της χώρας από τη ζώνη Σέγκεν με ότι αυτό συνεπάγεται για την ελεύθερη διακίνηση.

enet.gr