16 Νοεμβρίου 2011

Βίντεο-Σαμαράς: Η κυβέρνηση αυτή είναι προϊόν ανάγκης

Για «κυβέρνηση μεταβατική και ειδικού σκοπού που δεν είναι συγκυβέρνηση και δεν θα διαρκέσει σε βάθος χρόνου» έκανε λόγο ο κ. Αντώνης Σαμαράς από το βήμα της βουλής.

«Η κυβέρνηση αυτή είναι προϊόν ανάγκης για να διασφαλιστεί η ομαλότητα και να αποφευχθεί η πτώχευση και η έξοδος από ευρώ» τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Όσοι προσπαθούν να αποφύγουν εκλογές στο επόμενο τρίμηνο δεν βοηθούν τον νέο Πρωθυπουργό», συνέχισε ο κ. Σαμαράς.

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε τη σημασία του προβλήματος της ύφεσης, λέγοντας ότι κάθε προσπάθεια θα είναι αναποτελεσματική, αν δεν αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της ύφεσης. «Εμείς συμφωνούμε με την ανάγκη δημοσιονομικής προσαρμογής, διαρθρωτικών αλλαγών και με την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, αλλά όσο δεν ενισχύεται η οικονομική δραστηριότητα τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ξεκαθάρισε ότι δεν προτίθεται να υπογράψει την επιστολή που ζητά η τρόικα. «Τι παραπάνω επιβεβαίωση χρειάζεται από το γεγονός ότι ψηφίζουμε την κυβέρνηση σας μαζί και τον λόγο για τον οποίο δημιουργήθηκε; Δεν έχουν ισχύ οι ψηφοφορίες του ελληνικού κοινοβουλίου; Δεν έχουν κύρος οι αποφάσεις και θα είχε κύρος μία προσωπική δήλωση; Καταλαβαίνω το πρόβλημα αξιοπιστίας, όμως, τι μεγαλύτερη δέσμευση μπορεί να δώσει το κόμμα μας από το να σας στηρίξει να εφαρμόσετε συμφωνία της 26 Οκτωβρίου;», ανέφερε ο κ. Σαμαράς.

Αναφορά στο χαράτσι των ακινήτων μέσω ΔΕΗ έκανε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
«Κάνουμε μία παράκληση, να μην κόβετε το ρεύμα σε όσους δεν μπορούν να πληρώσουν το χαράτσι. Δεν μιλάμε για αυτούς που δεν θέλουν, αλλά για αυτούς που δεν μπορούν αποδεδειγμένα. Φοβάμαι την πυροδότηση εκρήξεων», τόνισε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο Αντώνης Σαμαράς ξεκαθάρισε ότι με όποιο νομοσχέδιο της κυβέρνησης η ΝΔ διαφωνεί δεν θα το ψηφίζει, ενώ έκανε ειδική αναφορά στο θέμα της απελευθέρωσης των ταξί, όπου ζήτησε να εφαρμοστούν τα πληθυσμιακά κριτήρια.