10 Νοεμβρίου 2011

Πετσάλνικος: Μου πρότειναν μωρέ να γίνω και Πρωθυπουργός... αλλά δε γούσταρα

[Κολλημένος στην καρέκλα κι αυτός!! Κουβέντα για παραίτηση μετά την ξεφτίλα που έφαγε με τον κάθε τυχαίο βουλευτή να τον θεωρεί ανίκανο να κάνει τον Πρωθυπουργό...]

Ο πρόεδρος της Βουλής τονίζει κατηγορηματικά ότι ο ίδιος «ουδέποτε επεδίωξε να αναλάβει τα καθήκοντα του πρωθυπουργού ούτε καν το είχε σκεφθεί. Γι’ αυτό είχε δηλώσει κατηγορηματικά από το βράδυ της Τρίτης ότι είναι και θα είναι πρόεδρος της Βουλής. Η δήλωση αυτή δεν ήταν για να θολώσει τα νερά. Ήταν μια πραγματικότητα».
Ο Φίλιππος Πετσάλνικος υποστηρίζει πως υπήρξε πρώτα συμφωνία μεταξύ του Γιώργου Παπανδρέου και του Αντώνη Σαμαρά για το πρόσωπο του και μετά ενημερώθηκε ο ίδιος ότι για την πρόθεση τους να του αναθέσουν την πρωθυπουργία. «Το μεσημέρι της Τετάρτης ο κ. Παπανδρέου κάλεσε τον Φίλιππο Πετσάλνικο στο γραφείο του για μια θεσμική λύση που να ενώνει. Του ζήτησε να αναλάβει το αξίωμα του πρωθυπουργού στην μεταβατική αυτή κυβέρνηση με τη σύμφωνη γνώμη και του προέδρου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Άρα πρώτα η συνεννόηση μεταξύ των δύο πολιτικών αρχηγών και μετά η κλήση στον Φίλιππο Πετσάλνικο. Καθώς υπήρχε η σύμφωνη γνώμη των δύο πολιτικών αρχηγών ως προς το πρόσωπο και η επιμονή του πρωθυπουργού ο Φίλιππος Πετσάλνικος αποδέχθηκε την πρόταση γνωρίζοντας τις τεράστιες ευθύνες που αναλαμβάνει για τη χώρα».

Ωστόσο, ο πρόεδρος της Βουλής δεν θέλησε να κάνει κανένα σχόλιο για τις έντονες αντιδράσεις που υπήρξαν από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και τόνισε πως τώρα αισθάνεται ήρεμος και νηφάλιος.

real.gr