01 Νοεμβρίου 2011

Γιούνκερ: Πιθανή η χρεοκοπία αν πουν «όχι» οι Έλληνες

Αντιμέτωπη με το ενδεχόμενο χρεοκοπίας πιθανόν να βρεθεί η Ελλάδα, αν οι πολίτες της απορρίψουν το τελευταίο πακέτο διάσωσης στο δημοψήφισμα που προανήγγειλε ο Γ. Παπανδρέου, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό RTL, ο κ. Γιούνκερ είπε ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός έλαβε την απόφαση για τη διενέργεια δημοψηφίσματος χωρίς να συμβουλευθεί άλλους ευρωπαίους ηγέτες.

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός έλαβε την απόφασή του χωρίς να το συζητήσει με τους Ευρωπαίους εταίρους του», ανέφερε. «Είναι κάτι που επιφέρει μεγάλη νευρικότητα, που δημιουργεί μεγάλη ανασφάλεια σε μια ήδη μεγάλη ανασφάλεια και κατά συνέπεια χρειάζεται να δούμε με ηρεμία πως να το αντιμετωπίσουμε αυτό.»

Ερωτηθείς κατά πόσο μια ενδεχόμενη αρνητική ψήφος των Ελλήνων στο δημοψήφισμα θα σημάνει χρεοκοπία για την Ελλάδα, ο κ. Γιούνκερ είπε ότι δεν μπορεί να το αποκλείσει αυτό, «αλλά εξαρτάται από το πως θα διατυπωθεί ακριβώς η ερώτηση και πάνω σε τι θα ψηφίσουν οι Έλληνες πολίτες».

Σύμφωνα με τον κ. Γιούνκερ, οι ηγέτες της ευρωζώνης θα συζητήσουν το θέμα του δημοψηφίσματος στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του G20 στις Κάννες.

Πηγή: Reuters