25 Νοεμβρίου 2011

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΥΡ.ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ- ΔΗΜ. ΒΑΡΤΖΟΠΟΥΛΟΥ


Την προσήλωση της Νέας Δημοκρατίας στο στόχο της διεξαγωγής εκλογών στις 19 Φεβρουαρίου, επιβεβαίωσαν με δηλώσεις που έκαναν σε δημοσιογράφους στα γραφεία της Διοικούσας Επιτροπής ο Γραμματέας Προγράμματος και Βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ, Ευριπίδης Στυλιανίδης και ο Πρόεδρος της ΝΔ Θεσσαλονίκης και Υφυπουργός Υγείας Δημήτρης Βαρτζόπουλος.
Αναλυτικά οι δηλώσεις έχουν ως εξής:

Ευριπίδης Στυλιανίδης: «Ο Αντώνης Σαμαράς με τρόπο ξεκάθαρο και χωρίς να εγκαταλείψει τις γραμμές της πολιτικής που μέχρι τώρα υπηρετεί η Νέα Δημοκρατία, τοποθετήθηκε δημόσια, με την ίδια γλώσσα και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, διευκολύνοντας το ξεπάγωμα της έκτης δόσης, το οποίο προήλθε από την επιπόλαια και ανεύθυνη πρόταση Παπανδρέου για δημοψήφισμα. Εκτιμώ ότι μέρα με την ημέρα η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας ανακτά το χαμένο έδαφος αξιοπιστίας στο εξωτερικό και βάζει τις βάσεις ώστε να μπορέσουμε την επόμενη μέρα να εφαρμόσουμε μία πολιτική που θα αποκαταστήσει την κοινωνική δικαιοσύνη, θα προστατέψει την κοινωνική συνοχή και θα δημιουργεί τις προϋποθέσεις για πραγματική ανάπτυξη στον τόπο μας, βάζοντας τελεία και παύλα σε μια κρίση η οποία καθημερινά μέχρι τώρα μας βύθιζε προς τα κάτω. Η κυβέρνηση αυτή είναι κυβέρνηση συγκεκριμένης, προσδιορισμένης αποστολής και περιορισμένου χρόνου. Το ζήτημα λοιπόν είναι η αποστολή αυτή να υλοποιηθεί, έτσι ακριβώς και στα χρονοδιαγράμματα ακριβώς που προδιέγραψε ο αρμόδιος υπουργός Οικονομικών. Αυτός προσδιόρισε το χρόνο. Μία βδομάδα πριν ή μία βδομάδα μετά δεν έχει τόση μεγάλη σημασία, σημασία έχει να επιτευχθεί ο στόχος και αμέσως μετά να πάμε σε εκλογές, οι οποίες θα δώσουν ισχυρή εντολή στη Νέα Δημοκρατία, για μπορέσει να βγάλει τον τόπο από το τέλμα».

Δημήτρης Βαρτζόπουλος: «Είναι σαφές ότι αποστέλλοντας την επιστολή ο πρόεδρος, η οποία κατ’ ουσίαν δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια περίληψη της επιστολής που είχε στείλει μια βδομάδα πιο μπροστά στους προέδρους και αρχηγούς των κομμάτων του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, γίνεται απόλυτα σαφές ότι εμείς είμαστε απόλυτα προσηλωμένοι στην επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων. Θέλουμε δηλαδή αυτά τα χρήματα που δίνει απ’ την καρδιά του ο ελληνικός λαός, να πιάσουν τόπο. Από την άλλη πλευρά είναι επίσης σαφές και γίνεται δεκτό πλέον από τους ξένους, ότι πρέπει να υπάρξει μια εναλλακτική πολιτική όσον αφορά την επίτευξη αυτών των δημοσιονομικών στόχων. Θα πρέπει να υπάρξει ανάπτυξη και αυτό είναι κάτι που επιτέλους ύστερα από δύο χρόνια το αντιλαμβάνονται και οι ξένοι δανειστές μας. Παρόλα αυτά τα οποία λέγονται, ο κόσμος πιστεύει στον Αντώνη Σαμαρά. Ο κόσμος δέχεται σαν απολύτως απαραίτητο και σωστό αυτό το οποίο κάνει ο Αντώνης Σαμαράς και με τη συμμετοχή στην κυβέρνηση, αλλά και φυσικά με αυτό που επιβεβαίωσε, ότι η Νέα Δημοκρατία παραμένει σταθερή στην ευρωπαϊκή της πολιτική, η Νέα Δημοκρατία είναι εδώ για να κάνει τη διοικητική μεταρρύθμιση σαν κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές της 19ης Φεβρουαρίου, η Νέα Δημοκρατία θα το κάνει αυτό πράξη με ανάπτυξη και με μια πολιτική ουσιαστικά διαφορετική από τη μέχρι τώρα πολιτική του ΠΑΣΟΚ. Οι εκλογές είναι ένας σταθερός στόχος. Αν για κάποιες τεχνικές αναγκαιότητες ο στόχος μετατεθεί, θα μετατεθεί για μια, δυο βδομάδες. Οι εκλογές θα γίνουν στις 19 Φεβρουαρίου ή το αργότερο μια – δυο βδομάδες μετά».