18 Νοεμβρίου 2011

Ο Μπλάτερ πήρε πίσω το σχόλιο για τον ρατσισμό, όμως δεν παραιτείται

Ο Σεπ Μπλάτερ παραδέχθηκε ότι ήταν λανθασμένη η αποστροφή του ότι δεν υπάρχουν φαινόμενα ρατσισμού στο ποδόσφαιρο, απέκλεισε όμως κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να παραιτηθεί από την ηγεσία της FIFA, όπως του ζήτησαν οι Βρετανοί μετά τα σχόλιά του.

«Δεν φανταζόμουν τέτοια αντίδραση. Οταν κάνεις κάτι που δεν είναι απολύτως σωστό, το μόνο που μπορείς είναι να ζητήσεις συγγνώμη απ΄όσους ενοχλήθηκαν από τις δηλώσεις μου», είπε ο Μπλάτερ, σε συνέντευξή του στο βρετανικό δίκτυο BBC. «Γιατί θα έπρεπε να παραιτηθώ; Κάτι τέτοιο θα ήταν ασύμβατο με το μαχητικό μου πνεύμα, το χαρακτήρα και την ενεργητικότητά του», πρόσθεσε ο πρόεδρος της διεθνούς ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.

Ο Μπλάτερ βρέθηκε (όχι για πρώτη φορά) στη «δίνη του κυκλώνα» την περασμένη Τετάρτη, όταν, σε δύο διαφορετικές συνεντεύξεις του, ανέφερε ότι κάποια ρατσιστικά σχόλια είναι μέρος του παιχνιδιού και ότ θα πρέπει να λύνονται όλα με μία χειραψία στο τέλος του αγώνα.

Οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν ισχυρές... αναταράξεις στην Αγγλία, όπου η FA καλείται αυτές τις ημέρες να αντιμετωπίσει δύο «ηχηρές» περιπτώσεις ρατσιστικών σχολίων από ποδοσφαιριστές: του αρχηγού της εθνικής ομάδας, Τζον Τέρι, και του ακριβοπληρωμένου Ουρουγουανού άσου της Λίβερπουλ, Λουίς Σουάρες.

Παίκτες όπως ο Ντέιβιντ Μπέκαμ και ο Ρίο Φέρντιναντ καταδίκασαν τις δηλώσεις Μπλάτερ, οι οποίες προκάλεσαν την αντίδραση ακόμη και του Βρετανού πρωθυπουργού, Ντέιβιντ Κάμερον, ενώ αρκετές αγγλικές εφημερίδες με σημερινά άρθρα τους καλούν τον 75χρονο Ελβετό να παραιτηθεί άμεσα.

Newsroom ΔΟΛ