22 Νοεμβρίου 2011

Νέες πιέσεις για έγγραφη δέσμευση του Αντώνη Σαμαρά αλλά από δευτεροκλασάτους... ο Γιούνκερ δεν είπε τίποτα για υπογραφή.

[Καμία νύξη για υπογραφή Σαμαρά δεν έκαναν ούτε σήμερα οι κεφαλές των Βρυξελλών όπως ο εκπρόσωπος του Ρεν και ο Γιούνκερ μετά τη συνάντησή του με τον Παπαδήμο... αντίθετα μίλησαν για υπογραφές κάποιοι δευτεροκλασάτοι που δεν είναι να τους παίρνουμε και πολύ σοβαρά υπόψην... για να δούμε αν ο Αντώνης θα έχει τα κότσια να το τραβήξει μέχρι τέλους]

Την έγγραφη δέσμευση του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά για την εφαρμογή της πολιτικής που θα συνοδεύει τη νέα δανειακή σύμβαση, ζήτησε με τον πλέον σαφή τρόπο ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας, ξεκαθαρίζοντας πως σε διαφορετική περίπτωση δεν θα εκταμιευθεί η έκτη δόση.

«Πρέπει να γίνει σαφές ότι πρέπει να υπάρχει και η δέσμευση του αρχηγού του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης για την εφαρμογή του πακέτου των μεταρρυθμίσεων. Έχουμε ξεπεράσει αυτό το στάδιο, το να λες ότι οι δηλώσεις σου αρκούν. Θέλουμε την υπογραφή αυτού του κυρίου Σαμαρά, αλλιώς δεν θα πάρουν χρήματα, σε καμία περίπτωση», φέρεται να δήλωσε ο Κεες ντε Γιάγκερ στο τηλεοπτικό δίκτυο RTL 7.

Σημειώνεται ότι ο Ολλανδός ΥΠΟΙΚ αναμένεται να συναντηθεί με τους ομολόγους του της Γερμανίας και της Φινλανδίας την Παρασκευή στο Βερολίνο, προκειμένου να συζητήσουν το θέμα της Ελλάδας και της εκταμίευσης της έκτης δόσης.

Απαραίτητη για την εκταμίευση της έκτης δόσης χαρακτήρισε την υπογραφή του προέδρου της ΝΔ και κυβερνητικός παράγοντας της Γερμανίας, ο οποίος μίλησε σήμερα με Έλληνες δημοσιογράφους, που επισκέπτονται το Βερολίνο.

Όπως επεσήμανε, κομβικό ρόλο παίζει το θέμα της εμπιστοσύνης, τόσο εντός της ευρωζώνης όσο και εκτός, ενώ εκτίμησε πως η Ελλάδα χρειάζεται χρόνο για να αναμορφώσει πρακτικές και νοοτροπίες.

Αναφερόμενος στην ιταλική κρίση, σημείωσε ότι πρόκειται για πρόβλημα διαφορετικής τάξης, καθώς όπως εκτίμησε, η Ιταλία είναι ανταγωνιστική χώρα και με την ηγεσία Μόντι θα ξεπεράσει σύντομα την κρίση.