21 Νοεμβρίου 2011

Γιανίκ Νοά κατηγορεί τους Ισπανούς ότι ντοπάρονται σε όλα τα αθλήματα!

Ο Ραφαέλ Ναδάλ ήταν ο μοναδικός Ισπανός (ίσως επειδή είναι κι’ αυτός τενίστας) που τόλμησε να απαντήσει στον πρώην σπουδαίο τενίστα Γιανίκ Νοά, ο οποίος πριν από λίγες ημέρες με άρθρο του στην γαλλική «Le Monde» είχε αποδώσει τις επιτυχίες των Ισπανών σχεδόν σε όλα τα αθλήματα τα τελευταία χρόνια στην… αναζήτηση του «μαγικού ζωμού»!

«Ό,τι έχει πει είναι εντελώς ηλίθιο. Ο άνθρωπος δεν αξίζει να γράφει σε εφημερίδα, ξέρει καλύτερα όσο κανείς άλλος, ότι αυτό που λέει είναι εντελώς ηλίθιο, γιατί ξέρει πόσα αντιντόπινγκ τεστ κάνουμε κατά τη διάρκεια της σεζόν, χρόνο με το χρόνο. Γι’ αυτό κατά τη γνώμη μου, το άρθρο αυτό, το έγραψε ένα παιδί και όταν ένα παιδί λέει κάτι, τότε δεν είναι “επώδυνο” για εμάς» δήλωσε ο Νο2 στην εφετινή παγκόσμια κατάταξη, απαντώντας στις έμμεσες αλλά… σαφέστατε κατηγορίες του Νοά.

Τι είχε γράψει ο Γάλλος; «Πώς είναι δυνατόν ένα έθνος να γίνει υπερδύναμη στα σπορ μέσα σε μια νύχτα; Μου θυμίζει το κόμικ "Ο Αστερίξ και οι Ολυμπιακοί Αγώνες". Εάν δεν έχεις το μαγικό ζωμό, είναι δύσκολο να κερδίσεις. Φαίνεται πως -όπως ο Οβελίξ- αυτοί έπεσαν στη μαρμίτα. «Ας μην είμαστε υποκριτές. Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε, είναι να αποδεχτούμε την ύπαρξη του ντόπινγκ και το γεγονός πως όλοι ψάχνουν για το μαγικό ζωμό. Φυσικά αποδεχόμαστε το τεκμήριο της αθωότητας, αλλά κανείς δεν είναι σε θέση να κοροϊδέψει κανέναν».

Δεν είχε διστάσει, μάλιστα, να μιλήσει με ονόματα για το «μεγαλύτερο σκάνδαλο ντόπινγκ» στην ιστορία: "Πρόκειται για το μεγαλύτερο σκάνδαλο ντόπινγκ στην ιστορία και όμως αποσιωπήθηκε. Οι περισσότεροι πελάτες του Ισπανού γιατρού Eufemiano Fuentes σώθηκαν. Προφανώς λόγω της σημασίας που έχουν τα σπορ και της ανάγκης να προστατευθούν οι ήρωες τους. Μήπως ανακαλύψατε νέες προπονητικές τεχνικές ή χρησιμοποιείτε εγκαταστάσεις που δεν υπάρχουν στον υπόλοιπο κόσμο; Έψαξα και δεν βρήκα ούτε ίχνος τέτοιων καινοτομιών. Υπάρχει μόνο μία εξήγηση: Ο μαγικός ζωμός! Τουλάχιστον, όταν εγώ έκανα προπόνηση με τη ρακέτα μου δεν κορόιδευα τους Ισπανούς φίλους μου, όπως συμβαίνει τώρα σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ ή το Γύρο της Γαλλίας".