14 Νοεμβρίου 2011

Νοτιοαφρικανός μισθοφόρος με ελληνικό διαβατήριο ανάμεσα στους τελευταίους φρουρούς του Καντάφι

Ο νοτιοαφρικανός Danie Odendaal ισχυρίζεται ότι βρέθηκε στις τελευταίες στιγμές του Καντάφι δίπλα του και μαζί με άλλους μισθοφόρους είχαν αναλάβει τη φυγάδευσή του από τη Σύρτη στο Νίγηρα. Μάλιστα όπως λέει η εφημερίδα Independent, ο συγκεκριμένος ταξίδευε με Ελληνικό διαβατήριο! Όπως αποκάλυψε στην εφημερίδα ο Crause Steyl, στη φυγάδευση του Καντάφι είχαν εμπλακεί μισθοφόροι που συμμετείχαν πριν 7 χρόνια στο "Wonga Coup", του οποίου ηγήθηκε ο πρώην πράκτορας της SAS, Simon Mann και οι οποίοι πίστευαν ότι φυγάδευαν τον Καντάφι κατ' εντολή του ΝΑΤΟ!!

Ο Crause Steyl είναι πιλότος και συνέταιρος του Sir Mark Thatcher, γιού της πρώην Πρωθυπουργού της Μ. Βρετανίας, ο οποίος επίσης συμμετείχε στην αποτυχημένη επιχείρηση, "Wonga Coup" (φώτο δεξιά: συλληφθέντες βρετανοί που συμμετείχαν στην εν λόγω επιχείρηση το 2004), για την ανατροπή του δικτάτορα, Teodoro Obiang Nguema, της πλούσιας σε πετρέλαιο Ισημερινής Γουινέας. Απ' τον πιλότο ζητήθηκε αμέσως μετά το θάνατο του Καντάφι να φυγαδεύσει με αεροπλάνο εγκλωβισμένους μισθοφόρους στη Λιβύη και όπως λέει αρνήθηκε. Όπως αποκάλυψε στην εφημερίδα, τις πληροφορίες για τη συμμετοχή νοτιοαφρικανών στη φρουρά του Καντάφι τις είχε από κάποιον συμμετέχοντα μισθοφόρο που ήταν μαζί του στην επιχείρηση "Wonga Coup".


Ο ιδιωτικός στρατός από νοτιοαφρικανούς που προστάτευε τις τελευταίες μέρες της ζωής του τον Καντάφι λέγεται ότι ενεργούσε πιστεύοντας ότι είχε την κάλυψη του ΝΑΤΟ! Αυτή την εντύπωση τους είχε δώσει η βρετανίδα που τους στρατολόγησε και η οποία ζει στην Κένυα όπου εργάζεται σε εταιρία βρετανικών συμφερόντων!

Τελικά όλοι ξέρουμε πως κατέληξε η περιπέτεια του Καντάφι, στη φρουρά του οποίου υπήρχαν σύμφωνα με μαρτυρίες αντικαθεστωτικών και λευκοί. Μάλιστα αντικαθεστωτικοί μιλάνε για 3-4 νεκρούς λευκούς, των οποίων τα πτώματα τους είπαν να μην τα ακουμπήσουν και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν.

Ο νοτιοαφρικανός Danie Odendaal, άγνωστο πως, φυγαδεύτηκε τελικά απ' τη Λιβύη σε νοσοκομείο του Καΐρου και από εκεί στη Δ. Ευρώπη!

Όπως είπε σε νοτιοαφρικανικά μέσα ενημέρωσης τρεις ομάδες νοτιοαφρικανών έφτασαν στη Λιβύη μέσω Ντουμπάι και Καΐρου, προκειμένου να φυγαδεύσουν τον Καντάφι προς το Νίγηρα και πιστεύοντας ότι δρουν υπό τις εντολές του ΝΑΤΟ. Μάλιστα ανέφερε και τα ονόματα δύο συμπατριωτών του που έπεσαν νεκροί από την επιδρομή των γαλλικών νατοϊκών αεροπλάνων και την επίθεση των ανταρτών που ακολούθησε με αποτέλεσμα το βασανισμό και τη δολοφονία του Καντάφι. Σύμφωνα με τον Odendaal οι αντάρτες δεν πείραξαν τους περισσότερους απ' τους μισθοφόρους, άγνωστο γιατί, και ενώ πολλοί έφυγαν απ' τη Λιβύη μερικοί βρίσκονται ακόμα εκεί και είναι άγνωστο αν ζούνε.

http://www.independent.co.uk/news/world/africa/wonga-coup-mercenaries-fixed-gaddafis-doomed-last-flight-6255407.html