01 Νοεμβρίου 2011

Ενοχλημένος ο Μπρούντερλε από το δημοψήφισμα

Ως «παράξενο τρόπο για να ενεργήσει κανείς» χαρακτήρισε την εξαγγελία του Έλληνα πρωθυπουργού περί δημοψηφίσματος, ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Φιλελευθέρων και πρώην υπουργός Οικονομίας, Ράιναρ Μπρούντερλε Ράινερ Μπρούντερλε, ο οποίος δήλωσε ότι είναι ενοχλημένος από αυτή την εξέλιξη.

Μιλώντας σε γερμανικό ραδιοφωνικό σταθμό, ο Ράιναρ Μπρούντερλε τόνισε ότι «ο πρωθυπουργός είχε συμφωνήσει σε ένα πακέτο διάσωσης επωφελές για τη χώρα. Άλλες χώρες κάνουν σημαντικές θυσίες επί δεκαετίας για την κακοδιαχείριση και την ανεπαρκή διακυβέρνηση στην Ελλάδα – ελήφθησαν λάθος αποφάσεις και η χώρα οδηγήθηκε στην κρίση».

Αναφερόμενος στο δημοψήφισμα συμπλήρωσε ότι «αυτό μου ακούγεται σαν κάποιος να προσπαθεί να οπισθοχωρήσει από κάτι που έχει συμφωνηθεί – παράξενο να το κάνει κανείς αυτό».

Ακόμη δήλωσε ότι «υπάρχει μόνο ένα πράγμα που μπορεί κανείς να κάνει: να προετοιμαστεί για το ενδεχόμενο να υπάρξει αφερεγγυότητα από την πλευρά της Ελλάδας, σε περίπτωση που δεν εκπληρώσει τα συμφωνηθέντα» κάτι που θα οδηγήσει, όπως αναφέρει ο Ράιναρ Μπρούντερλε στο τερματισμό της οικονομικής βοήθειας.

Όπως αναφέρει ο ίδιος, το επόμενο βήμα θα είναι η καταπολέμηση του φόβου μετάδοσης στο ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα ως αποτέλεσμα μιας ενδεχόμενης αφερεγγυότητας της Ελλάδας.