03 Νοεμβρίου 2011

Απ. Κακλαμάνης: Λυτρωτική η δήλωση του Σαμαρά για τη δανειακή σύμβαση

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης μιλώντας από το βήμα της Βουλής, επικρότησε τη δήλωση του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά ότι το κόμμα του θα ψηφίσει την δανειακή σύμβαση, χαρακτηρίζοντας λυτρωτική για τη χώρα αυτή τη στάση, ενώ πρόσθεσε ότι μετά από αυτό δεν υπάρχει λόγος να μιλάμε για δημοψήφισμα.

«Κλείνει σήμερα η προτελευταία σκηνή της πράξης ενός δράματος, που θα μπορούσε να μην το είχαμε ζήσει, αν πριν δύο χρόνια δεν δίναμε την εντύπωση ότι δεν έχουμε κοινοβούλιο, ότι στη χώρα μας υπάρχει το χάος»,ανέφερε ο κ. Κακλαμάνης.

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής μίλησε ακόμα για προσπάθειες ομάδων αλλά και ισχυρών συμφερόντων, «να διαμορφώσουν κατά βούληση τη κοινή γνώμη», προσθέτοντας ότι «είναι πολύ χαρακτηριστικό το θέαμα που παρουσιάζει από το πρωί η πολιτική σκηνή του τόπου». Ο ελληνικός λαός παρακολουθεί από το πρωί, να παρελαύνουν στα τηλεοπτικά μέσα, εν είδει πασαρέλας, 20-30 εκπροσώπους του, από τους 300, σε μια λογική Life style, για να τον πείσουν για αυτά που υποστηρίζουν, αντί για ό,τι θέλουν να εκφράσουν, να απευθύνονται στο έθνος, από το βήμα της Βουλής, πρόσθεσε ο κ. Κακλαμάνης.

Και κατέληξε:

«Καθήκον όλων μας είναι να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και εκεί που μας επιβάλλει η ιστορία μας. Δεν έχει λόγο ο πρωθυπουργός να επιμένει στη πρόταση για δημοψήφισμα μετά την αποδοχή από την ΝΔ να στηρίξει τη περίφημη δανειακή σύμβαση».