09 Νοεμβρίου 2011

Πανικόβλητο ΠΑΣΟΚ κλείνει "εκκρεμότητες": Δεσμεύονται μετοχές, θυρίδες και λογαριασμοί του Λ. Λαυρεντιάδη

Τη δέσμευση μετοχών θυρίδων και λογαριασμών στο όνομα του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη καθώς και 30 ακόμα προσώπων διέταξε με βούλευμα που εξέδωσε το συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου έκαναν δεκτή πρόταση του εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση ο οποίος χειρίζεται την πολύκροτη υπόθεση της Proton Bank.

Μεταξύ των 30 προσώπων βρίσκονται 6 μέλη της Επιτροπής Πιστοδοτήσεων και του ΔΣ της τράπεζας. Οι υπόλοιποι 24 οι οποίοι πρόκειται μέσα στις επόμενες ημέρες να κληθούν από τον εισαγγελέα, φέρεται να έλαβαν δάνεια για λογαριασμό του επιχειρηματία.

Τόσο ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης όσο και τα 6 μέλη της επιτροπής πιστοδοτήσεων οι οποίοι θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις σήμερα ως ύποπτοι διάπραξης κακουργημάτων πήραν προθεσμία για τις 22 Νοεμβρίου.

Τα αδικήματα που κατά πληροφορίες καλούνται να αντικρούσουν είναι αυτά της εγκληματική οργάνωσης της απάτης, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες